Mától letölthető az új Windows

Mától letölthető az új Windows

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mától világszerte elérhető a Windows 8.1. A Windows 8 első nagyobb frissítése 37 nyelven tölthető le ingyenesen.

A Windows 8 első születésnapja előtt elérhetővé vált a 8.1 névvel fémjelzett nagy rendszerfrissítés. A 8.1-es verzió újdonságai közé tartozik az eltűnt Start menü helyére érkező Start gomb, a nagyobb mértékű személyreszabhatóság, az akár négy részre is osztható képernyő, valamint a SkyDrive felhős tárhely mélyebb integrációja.

A Microsoft gondolt a több gépet is használókra: az Internet Explorer 11 ezentúl szinkronizálja a böngészési előzményeket, a kedvenceket és a beállításokat a felhasználó minden eszközén.

Egyszerre négy alkalmazás az osztott képernyőn

A frissítés után a Windows 8.1 lett az első operációs rendszer, amelyik támogatja a 3D nyomtatást.

A Windows 8 oprendszert használók ingyenesen, a Windows Áruházból tölthetik le a 8.1-es verziót. A szoftver dobozos kivitelben és új készülékeken előtelepítve október 18-án, pénteken kerül a polcokra, árazása a főverzióval megegyező lesz.

A Windows 8.1-től nagyobb felhasználói elégedettséget, így a Windows-eladások növekedését várja a Microsoft. A Windows 8 tavaly október 26-án jelent meg, és bár a cég kezdetben igen bizakodó volt, azóta kiderült, hogy a felhasználók nem szívesen váltanak az új oprendszerre.