Megváltozhat a netezés: hamarosan végleges a BitTorrent egyedülálló böngészője

Megváltozhat a netezés: hamarosan végleges a BitTorrent egyedülálló böngészője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyot lépett előre a BitTorrent fejlesztés alatt álló böngészője, s minden remény megvan arra, hogy hamarosan már a végleges változattal netezhetünk.

Tavaly decemberben kaptuk a hírt, hogy peer-to-peer (P2P9-alapú) böngészőt fejleszt a BitTorrent, Project Maelstrom kódnév alatt.

A P2P adatátvitelre épülő böngészés során nincs szükség külön szerverekre, az adatokat a felhasználók számítógépe őrzi, így minden eddiginél biztonságosabb lehet a böngészés, nem csupán szólam az adatvédelem. Mivel a böngésző a Chromiumra épül, nagyon emlékeztet a Chrome-ra.

©

A BitTorrent böngészője sokáig alfa állapotú volt, és csak meghívóval lehetett letölteni. most viszont egy nagyot lépett előre, immár béta fázisúvá vált. Javítottak többek között a stabilitásán, mostantól támogatja az automatikus frissítéseket, és lehetővé válik a felhasználók számára a DHT vizualizáció, miközben töltik a torrenteket. A projekt komolyságát mutatja, hogy körülbelül 10 ezer webfejlesztő dolgozik a böngészőn.

A nyílt béta itt érhető el, egyelőre a Windows-felhasználók számára, és állítólag nemsokára érkezik a maces verzió is. Persze ne feledjük, béta fázisról van szó, ami azt jelenti, hogy lehetnek még hibák benne.