Ezt próbálja ki, pofonegyszerű lesz a netes képletöltést

Ezt próbálja ki, pofonegyszerű lesz a netes képletöltést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi Chrome-bővítmény igazán egyszerűvé teszi a netes képek letöltését.

Ahogy a neve is mutatja, a Double-click Image Downloader nevű Chrome-bővítmény dupla (sőt mint majd látni fogjuk, szimpla) kattintássá egyszerűsíti le a képletöltést.

A telepítése után működésre kész, de ha egy már megnyitott oldalon szeretnénk kipróbálni, akkor előbb frissíteni kell az oldalt. Amennyiben letöltenénk egy képet, csak kattintsunk rá kétszer, és máris előkerül a Mentés másként ablak, és mi oda tesszük a képet, ahova csak akarjuk.

Már ez sem bonyolult, de tovább egyszerűsíthetjük a képletöltést, ha engedélyezzük az egykattintásos módot. Ehhez a bővítmény eszközsorban lévő ikonjára kell rákattintanunk a jobb egérgombbal, és a legördülő menüből a Beállításokat kell választanunk.

©

Itt engedélyeznünk kell a Single click Mode-ot (pipa az Enabled elé), majd be kell állítanunk azt, hogy hol jelenjen meg a képen, mekkora legyen és mennyire legyen átlátszó az a gomb (lefelé mutató nyíl), amelyre majd kattintanunk kell a letöltésnél. Ettől kezdve, ha egy weboldalon ráállunk egy képre, megjelenik ez a nyíl.

A Beállításoknál egyébként még azt is megadhatjuk, hogy milyen képnagyságtól engedjen letölteni a bővítmény, illetve ki is zárhatunk oldalakat a letöltésből.