A YouTube új funkciója: Messenger költözött a YouTube alkalmazásba

A YouTube új funkciója: Messenger költözött a YouTube alkalmazásba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Napokon belül mindenki számára elérhető lesz a YouTube mobilos alkalmazásában az a funkció, amin keresztül cseveghetünk és videót is küldhetünk egymásnak.

Úgy tűnik, nemcsak a Facebook akar a YouTube konkurenciájává válni, a dolog fordítva is igaz – legalábbis ami az üzenetküldést illeti. A YouTube mobilos alklamazásának fejlesztői ugyanis nemrég bejelentették, mostantól már úgy is meg tudjuk osztani másokkal az általunk nézett videót, hogy ahhoz el sem kell hagynunk az appot.

A fejlesztők az év eleje óta tesztelték a funkciót, ami eddig csak Kanadában volt elérhető. A lényege, hogy az appon belül a videó megosztása opcióra nyomva a szokásos lehetőségek (Gmail, Bluetooth, Messenger, Facebook, stb.) mellett mostantól a telefonon lévő kontaktlistából is kiválaszthatjuk, hogy kinek/kiknek szeretnénk elküldeni a kontentet. Igen, ez utóbbi azt jelenti, hogy akár csoportos beszélgetést is kezdeményezhetünk.

Az ötlet elég életképesnek tűnik csak önmagában nézve. De az nagy kérdés, kinek mennyire lesz kényelmes egy újabb üzenetküldőt használni a már meglévő(k) mellett.

Az új funkció egyelőre csak mobilon jelenik meg, és nem tudni, az asztali böngészős változatban is feltűnik-e majd, de ha sikeres lesz, akkor szinte biztosan. Az appon belüli csevegés lehetősége a következő néhány napban/hétben mindenkinél megjelenik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.