Kedves Tim Cook, valami kimaradt az Apple bocsánatkéréséből

Kedves Tim Cook, valami kimaradt az Apple bocsánatkéréséből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

2017 végének és az Apple történetének egyik legnagyobb tech-botránya után kért bocsánatot a cupertinói cég. A bocsánatkérésből azonban kimaradt valami.

Felháborította a világot, amikor kiderült, hogy amit korábban összeesküvés-elméletként emlegettek, az valóban igaz: az Apple tényleg lelassítja a régebbi iPhone-okat. Az Apple sem hallgathatott az ügyben, nyilvános bocsánatkérést tett közzé a honlapján, és egyúttal próbálta megmagyarázni, miért is tette ezt. A bocsánatkérés – írja a Yahoo Finance – technikailag részletes, viszonylag őszinte sőt még kedvezményt is kínál az iPhone-akkumulátorok cseréjéhez.

Azonban többek szerint is valami hiányzik belőle, méghozzá egy aláírás. No nem az, hogy Apple, hanem valamelyik felsővezető, de leginkább Tim Cook vezérigazgató aláírása. Az ilyen bocsánatkérés mögött ugyanis nem a vállalati kommunikációs részlegnek kellene állnia, hanem egy személynek, ami hitelesebbé tehetné az egészet, már csak azért is, mert vezetők álltak a mögött, a lassítással kapcsolatos a döntés mögött is, amelyet azután eltitkoltak a felhasználók elől. A mai napig egyetlen Apple-vezető sem nyilatkozott hivatalosan a botrányról.

©

Viszont egy nyilvános bocsánatkérés része kell, hogy legyen egy vezérigazgató felelősségének, annak a vezetőének, aki a Yahoo Finance szerint 2017-ben 12 millió dollárt kapott a cégétől. Az, hogy a nevét a bocsánatkéréshez kapcsolja, a legkevesebb amit a felhasználók felé tehet, akik okkal vannak felháborodva.

Nem volna példátlan az eset, Tim Cook ugyanis már aláírt pár levelet az Apple honlapján, például amikor a San Bernardinó-i terrorista telefonjának kikódolását tagadták meg az FBI-tól, vagy amikor a Google Mapset kivették az iPhone-okból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.