Pont ez hiányzott: megszólaltak a laposföld-hívők a SpaceX rakétakilövéséről

Pont ez hiányzott: megszólaltak a laposföld-hívők a SpaceX rakétakilövéséről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A laposföld-hívők eleve nem hisznek a rakétákban sem, így nem annyira meglepő módon a SpaceX történelmi sikerét sem hagyták szó nélkül.

Miközben a világ jelentős – mondjuk úgy: alapvető természettudományi ismeretekkel rendelkező – része azt ünnepli, hogy a SpaceX kedden történelmet írt a Falcon Heavy sikeres indításával, mások szerint csalás volt az egész. Igen, jól gondolja, a laposföld-hívőkről van szó.

A Flat Earth Society a kilövés után egy nappal reagálta le a történteket, szerintük ugyanis az egész meg sem történt, Elon Musk pedig egy közönséges csaló. A Twitteren írt bejegyzésük szerint az, hogy az interneten keresztül láthattunk egy autót az űrben, és elhisszük, hogy megtörtént a dolog olyan, mintha azért hinnénk el valamit, mert a televízióban láttuk. Szerintük egy magánkézben lévő cégnek egyébként sem érdeke, hogy az igazságról beszéljen.

Érdekes kérdéseket vet fel, hogy ha szerintük sem egy magánvállalat, sem egy állami szervezet, sem a tudósok nem hiteles információforrások, akkor vajon kinek hinnének.

Ráadásul azt sem értették, ha a Tesla valóban az űrben van, miért nem látszódik a képeken a Nemzetközi Űrállomás vagy a műholdak.

Persze mindez talán nem meglepő azok után, hogy korábban szintén Twitteren üzenték Elon Musknak: szerintük azért nincsenek laposmars-hívők, mert a Mars gömb alakú. (Hagyunk időt.) Mindenesetre a Kultúrális Kaukkció nevű Facebook-oldalnak sikerült megszereznie "az eredti képet" az űrben keringő Tesla Roadsterről.

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor a másik Flat Earth Society is megszólalt, szerintük ugyanis a Tesla kormánykereke ovális, nem pedig kerek.

©

A Mothervice eközben készített egy igen szép gyűjtést arról, hány olyan YouTube-videó született, ahol kamunak tartják a SpaceX rakétáinak visszatérését a Földre. Mert az szerintük nem más, mint egy rakétakilövés visszafelé lejátszva.

Ha tudni szeretne az ügy fejleményeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.