Ömlenek a megrendelések a világ alighanem legmenőbb vízipisztolyára

Ömlenek a megrendelések a világ alighanem legmenőbb vízipisztolyára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Spyra One első ránézésre olyan, mint egy átlagos vízipisztoly, képességeit tekintve azonban messze felülmúlja azokat. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy játszani is sokkal jobb móka lesz vele.

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé azzal, ha azt mondjuk, gyerekkorunkban mindenki a lehető legnagyobb és legmenőbb vízipisztolyt akarta megvenni. És valószínűleg a tekintetben sem tévedünk, hogy ez a dolog a mai napig így van, legfeljebb annyi változott, hogy nem magunknak, hanem a gyereknek vesszük meg a játékot. (Hát persze.)

Az elmúlt évtizedek alatt azonban nem sok mindenben változtak ezek a műanyag szerkezetek: a méretük és a kinézetük ugyan módosulhatott, a működési elvük azonban nem. Ezt hiányolta a német Spyra fejlesztőcsapata is, akik most egy merőben új megoldással álltak elő, és akik most a Kickstarteren várják az előrendeléseket az általuk megálmodott vízipisztolyra.

©

A Spyra One kinézetre ugyan hasonlít a hagyományos vízipisztolyokra, működését tekintve azonban már egészen más a helyzet. A "fegyver" több mint 7,5(!) méterre hord el, a vízcsóva helyett pedig "vízgolyókat" lő ki. Mindezt egy kompresszor teszi lehetővé, amely nyomás alatt tartja a víztartályt. Ha pedig a tartály kiürül, ugyanez segít feltölteni a szerkezetet. Ez mindösszesen 14 másodpercig tart, és nem kell mást tenni, mint a csövét belelógatni a vízbe.

És hogy mikor ürül ki? A tervezők szerint 25 lövés után. Ezt azonban nem nekünk kell számolnunk, a csapat ugyanis egy digitális számlálót helyezett el a vízipisztolyon, ez a tartály feltöltése után automatikusan 25-öt mutat.

Az egész rendszer egyébként egy beépített akkumulátorról üzemel, amit USB-C-n keresztül lehet feltölteni. A teljes lemerülés előtt azonban 45-ször tudjuk megtölteni és kilőni a tartály tartalmát, szóval egy kiadós "háborúhoz" bőven elegendő energiát tud tárolni.

A Kickstarteren előrendelhető, 115 eurós Spyra One-t 15 eurós költséggel szállítják Magyarországra, így itthon 42 ezer forintba kerül. A fejlesztőknek néhány nap leforgása alatt több mint kétezer rendelést adtak le, 320 ezer eurónál is több értékben. És a java még csak most jön, ugyanis még három hét hátra van a kampányból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.