Látványos kis újdonságok jönnek a Facebook Messengerbe

Látványos kis újdonságok jönnek a Facebook Messengerbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A jelek szerint komoly lehetőségként tekint a kiterjesztett valóságra a Facebook, a közösségi oldal ugyanis több olyan játékot fejleszt, amelyek ezt a technológiát használják. Most két újabb ilyen kis programról hullt le a lepel, és valószínű, hogy a java csak ezután jön.

Az már biztos, hogy nem csak a reklámoknál akarja kamatoztatni a kiterjesztett valóság előnyeit a Facebook, hiszen nemrég ezt a technológiát használó új játékokat mutattak be, amelyeket kifejezetten a Messengerhez készítettek. Ezek ugyanúgy működnek, mint az üzenetküldőben lévő maszkok, de mégis sokkal szórakoztatóbbak. Az Engadget újságírója betekintést kaphatott két készülő játékba, melyek már egy fokkal komolyabbnak tűnnek.

Az egyik a Kitten Craze nevű kis program, amely az év vége felé fog debütálni és a macskákra összpontosít. Egész pontosan arról van szó, hogy a felhasználónak a fejét mozgatva kell kikerülnie a lehulló cirmosokat, nehogy azok az arcára essenek. A programmal egyszerre hatan játszhatnak együtt, ami valóban új szintre emeli a facebookos kikapcsolódást.

Egy másik játék is érkezik, amely szintén a közösségi élményre koncentrál. Ez a Beachy nevet kapta, lényege pedig, hogy a képernyőn megjelenő strandlabdát ide-oda dobálja az ember a felhasználók között. A macskással ellentétben itt különböző kiegészítőket is "felvehetünk", például napszemüveget, sapkát, hogy ezzel is növeljük a tengerparti érzést.

Shyam Pather, a Facebook egyik programozója, aki az említett játékokon dolgozik, azt mondta, a legnagyobb kihívás az volt, hogy úgy alkossák meg a virtuális elemeket, mintha azok valóban az ember előtt lennének, és ne legyen késés, hamikor mozgatjuk a fejünket.

A munka most a legkritikusabb résznél, az akkumulátorral kapcsolatos finomhangolásnál tart, ugyanis meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a programok nem merítik túlságosan a készülékeket. Máskülönben aligha fogja őket bárki is használni, ami ebben az időszakban különösen fontos a Facebook számára. Csak most derült ki, hogy 4-ből 1 amerikainak nagyon elege lett az oldalból, és inkább törölte a fő Facebook alkalmazást a telefonjáról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.