A Photoshop megálmodója előállt egy új programmal, itt az új minden egyben videószerkesztő

A Photoshop megálmodója előállt egy új programmal, itt az új minden egyben videószerkesztő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Project Rush néven futó szoftverről már júniusban tudni lehetett, hogy az idei évben bemutatják, most pedig végre megláthatta a közönség is, mit gyúrt össze az Adobe a népszerű professzionális programjaiból.

A nyár közepén bejelentették, hogy hamarosan egy új, minden egyben videószerkesztővel áll elő a Photoshop atyja. A Project Rush-ként emlegetett fejlesztés különlegessége, hogy az Adobe ezzel egyetlen programba sűríti a Premier Pro, az After Effects és az Audition legjobb tulajdonságait. A szoftverre nem kell tovább várni.

A Premier Rush CC névre keresztelt programot hétfőn mutatta be az Adobe, ami egyelőre az asztali számítógépekre, valamint iPhone-okra és iPadekre érhető el, az androidos verzió pedig 2019-ben érkezhet meg. A cég fejlesztői szerint a programot kifejezetten az online platformokra (ezen belül is a YouTube-ra) tartalmat gyártó videósok számára fejlesztették ki. A videók exportálásakor azonban olyan platformokra is gondoltak, mint a Snapchat, az Instagram, a Facebook, a Twitter vagy épp a Vimeo.

A szoftver a professzionális Adobe-termékeket – Premiere Pro, AfterEffects, Audition – gyúrta egybe. Ennek egyik előnye, hogy a videók elejére szánt intrót nem kell a nulláról felépítenie senkinek, elég, ha csak egyet kiválaszt az Adobe Stockból.

A Rush egy egyszerű hangkeverőt is kapott, amivel a rendszer képes például automatikusan beállítani a háttérzene hangerejét. Mindezt az Adobe Sensei nevű keretrendszer oldja meg, amit a cég beépített a Creative Cloud platformba.

A program további előnye, hogy a fájlok kompatibilisek a Premier Próval, így ha egy profibb programmal akarjuk folytatni a vágást, elég csak áthúzni oda a fájlokat.

A program használata 10 dollárba (kb. 2800 forint) kerül havonta. Az alapcsomaggal korlátlan mennyiségű projekt hozható létre az asztali és az iOS rendszereken, hármat exportálhatunk is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.