Ez a memóriakártya akkora, mint a körme, mégis 1024 gigányi adat fér rá

Ez a memóriakártya akkora, mint a körme, mégis 1024 gigányi adat fér rá

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Elérhetővé vált a SanDisk új, 1 TB-os microSD-kártyája, amin nagyon sok minden elfér. Igaz, meg is kérik az árát.

Piacra dobta új, 1 TB kapacitású microSD-kártyáját a SanDisk márkát tulajdonló Western Digital. A körömnyi adattárolón a korábbinál is sokkal több minden fér el, többek közt fotók, videók és persze másfajta állományok is.

Az új generációs adathordozót még februárban jelentette be a gyártó, egyszerre a hasonló kapacitású Micron termékével. Utóbbiról nem érkeztek hírek, a SanDisk-féle viszont itt van, igaz, nem olcsó: az 512 GB-os verzió árának dupláját, 450 dollárt, vagyis kb. 126 ezer forintot kell érte fizetni.

©

Az árcédulát nem csak a kapacitás indokolja, hanem az is, hogy elég gyors tárolóról van szó: 160 MB/s-os olvasási képességgel bír, az írás azonban gyengébb, 90 MB/s. Ez az érték ráadásul nagyban elmarad a néhány hete bemutatkozott a microSD Express technológiájától, amelynél 985 MB/s-os sebességet ígérnek.

Ha magas ár ellenére valaki mégis elcsábulna iránta, érdemes a vásárlás előtt az eszköz kompatibilitását ellenőrizni, akkor is, ha nem telefonba szánjuk. Egyes gyártók hajlamosak kikötni, mekkora adattárolót fogad be a készülék, így hiába nagy méretű, a céleszköz nem biztos, hogy képes lesz vele boldogulni.

A SanDisk újdonsága hazánkban egyelőre nem kapható, az Amazon viszont az ide közel(ebb) eső Németországba már szállít belőle. Ez esetben 523 eurót kell fizetni, vagyis több, mint 170 ezer forintot. A kisebbik baj, hogy így se azonnal kapja kézhez a rendelő: csak június 17. és július 30. közé ígérik a teljesítést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások