Baj volt a Facebooknál, sokan nem tudtak bejegyzéseket írni az oldalakra [frissítve]

Baj volt a Facebooknál, sokan nem tudtak bejegyzéseket írni az oldalakra [frissítve]

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kiterjedt hiba ütötte fel a fejét a Facebooknál kedden este, ami miatt az oldalak kezelői egyetlen bejegyzést sem tudtak közzétenni. A szolgáltatás később mindenhol helyreállt, újra lehet posztokat írni.

A webes szolgáltatások állapotát monitorozó DownDetector oldala (és saját tapasztalataink) szerint is komoly hibával küzdött a Facebook kedd este, ugyanis több helyen is lehetletenné vált, hogy az adminok bejegyzést tegyenek közzé az általuk kezelt Facebook-oldalon.

©

Igen kiterjedt problémáról volt szó, európai és tengerentúli felhasználók is jelezték, hogy a rendszer – ismeretlen eredetű – hibája miatt gyakorlatilag semmit nem tudtak posztolni a cég vagy márka által üzemeltetett oldalon. A hiba mobilon nem jelentkezett, azonban a Facebookhoz tartozó Page alkalmazás szintén nem jól működött.

A vonatkozó hibabejelentés alatt tömérdek hozzászólás sorakozott, mindenki arról írt: se képet, se rendes szöveget nem tud közzétenni az oldalon, amit kezel. Akad, aki bár négy oldalon is adminként van megjelölve, a rendszer egyiken sem engedett neki bejegyzést írni, csak a korábbi posztokat mutatja.

A hiba csak a vállalati Facebook-oldalakon ütötte fel a fejét, de késő estére mindenhol megjavult a rendszer. A felhasználói profilok rendben működtek.

A legnagyobb közösségi oldallal főleg az év elején akadtak problémák, akkor azonban többször is. Az eddigi legkomolyabb leállás márciusban volt.

Ha a Facebook legközelebb is rakoncátlankodik, addig érdemes átfutnia korábbi cikkünket: állítsa be ezt az 5 dolgot a fiókjában, ha jót akar magának.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebookkal kapcsolatos hibákról, leállásról, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát. Szólni fogunk.

Hozzászólások