Podcast: Miért fontosak a chatbotok? És hogyan lesz valakiből szoftverfejlesztő?

Podcast: Miért fontosak a chatbotok? És hogyan lesz valakiből szoftverfejlesztő?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Különleges adással jelentkezett az Őrültech című teches podcast, amelynek két műsorvezetője,Tálas Péter Csongor és Máté Geri Bayrak Yusufot faggatta az indulásról, a projektekről és az általa alapított szoftverfejlesztő cég működéséről.

Hatodik osztályban már játékot tervezett, majd egy facebookos alkalmazás megalkotása után céget alapított, amellyel számtalan sikeres projektet tudhat maga mögött. Bayrak Yusuf és kollégái munkájuk során különböző piaci szegmensek problémáit igyekeznek megoldani digitális eszközökkel. A Zalehy csapata rengeteg kutatást végez – innen is a Digitális Labor elnevezés – céljuk pedig, hogy minden esetben az igényeknek leginkább megfelelő terméket készítsék el.

©

Yusufék az egyedi szoftverek mellett chatbotokat is fejlesztenek, melyek mára átlépték a több mint 40 milliós beérkező üzenetszámot is. A Sihuhu, az Agymozgató vagy épp a Mozimoji is az ő nevükhöz fűződik, a beszélgetés során pedig mi is betekintést nyerhetünk a munkafolyamataikba.

Hogyan működik egy Digitális Labor, miért van szüksége egy chatbotnak alapos tervezésre és hogyan dolgozik egy szoftverfejlesztő cég, mint a Zalehy? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a podcast legújabb adásában.

Aki kíváncsi a korábbi adásokra, az itt tudja meghallgatni őket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások