Tülekedés a célvonalnál: beelőzheti a Huawei Mate X a Samsung Galaxy Foldot

Tülekedés a célvonalnál: beelőzheti a Huawei Mate X a Samsung Galaxy Foldot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy árulkodó poszter került ki a netre, s többek szerint arra utal, hogy a Huawei összehajtható telefonja, a Mate X hamarabb kerülhet a piacra, mint a Samsung Galaxy Foldja.

Mind a Samsung, mind a Huawei elhalasztotta összehajtható telefonjának piacra kerülését – a Samsung nem is titkolta az okot, a Huaweinél viszont csendben maradtak ez ügyben.

A Galaxy Foldnál még idejében kiderült, hogy a készülék nem problémamentes (és nem futottak bele egy újabb Note7 ügybe), és maga a Samsung Electronics vezére gyakorolt önkritikát, beismerve sietették a telefon megjelenését, ugyanis egy ilyen újdonságnál nem mindegy, ki jelenik először meg vele.

Úgy tűnt, ha a Galaxy Fold még szeptember előtt piacra kerül (amire minden esély megvan), akkor övék lesz a hőn áhított elsőség, azonban egy poszter, amely kikerült a Weibóra, azt jelzi, ehhez a Huaweinek is van hozzáfűznivalója. A poszter az – 5G-s – összehajtható Mate X-et promotálja, és bár megjelenési idő nem szerepel rajta, a meglétéből már arra következtetnek, küszöbön a telefon bemutatkozása.

©

Ezt támasztja alá az is, hogy a Huawei termékdivíziós csapatának vezetője nemrégiben azt mondta egy interjúban, hogy július végén vagy augusztus elején megjelenhet a Mate X – igaz, egyelőre csak Kínában. A globális indítás időpontja egyelőre nem tisztázott.

Ha értesülni szeretne a mobilok megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások