Minden mást kenterbe vert a mobilos Call of Duty, ömlik a pénz a fejlesztőkhöz

Minden mást kenterbe vert a mobilos Call of Duty, ömlik a pénz a fejlesztőkhöz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Call of Duty: Mobile a megjelenése hetében olyan riválisokat győzött le, mint a Fortnite és a PUBG Mobile.

Alig egy hét telt el azóta, hogy világszerte elérhetővé vált a kifejezetten mobiltelefonokra készült Call of Duty. A Magyarországon is játszható játék (amit androidos eszközökre itt, iPhone-ra és iPadre pedig itt tud letölteni) sikerével minden bizonnyal a fejlesztők is számoltak, annak mértéke viszont őket is meglepzette.

A Sensor Tower statisztikái szerint az indulás hetében több letöltést hozott össze a Call os Duty: Mobile, mint eddig bármelyik másik mobilos játék a történelem során. A beszámoló szerint a hónap eleji indulás óta már több mint 100 millióan telepítették az appot.

[Így csalnak a mobilos Call of Dutyban]

Hogy ez a szám milyen magas, azt jól mutatja, ha melléteszünk még néhány olyan játékot, ami szintén világsiker lett. Ezek szerint az indulás hetében

hozott össze. Tegyük hozzá, előbbit régiónként tették elérhetővé, utóbbi pedig eleinte csak iPhone-okra lehetett telepíteni. Ez persze nem kisebbíti a Call of Duty eredményeit. A 100 milliós letöltésszám pedig minden bizonnyal tovább nő majd, amikor Kínában is elérhetővé teszik majd a játékot.

Egy héttel korábban egyébként a Mari Kart Tour volt az, aminél 90 millió letöltést regisztráltak a Sensor Tower elemzői.

A Call of Duty: Mobile-t egyébként a legtöbben (a felhasználók 55,7 százaléka) iPhone-ra töltötte le, a teljes bevétel 53 százaléka (17,7 millió dollár) szintén az iOS-közösségből érkezett.

Hasonló érdekességekért, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.