A Lexus elképzelte, milyen járművekkel közlekedhetnénk a Holdon, ha már ott élnénk

A Lexus elképzelte, milyen járművekkel közlekedhetnénk a Holdon, ha már ott élnénk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lexus több olyan koncepcióképet készített, melyeken a holdi körülményekre tervezett járművek láthatók, és amelyeket emberek használhatnának, ha benépesítették az égitestet.

Az elkövetkező években több olyan küldetés is indul az űrügynökségek részéről, melyek célja a Hold lakhatóvá tétele. Ez alatt persze nem arra kell gondolni, hogy az emberiség átköltözik az égitestre. Arról van szó, hogy többek közt a NASA is szeretne olyan bázisokat kialakítani rajta, melyek segítséget jelenthetnek komplex küldetések indításához.

Az egyik ilyen cél a Mars elérése.

Miközben ennek terveit kitalálják a szakemberek, a Lexus szerint tenniük kell a dolgukat, a gyártó ezért különféle járműveket álmodott meg nekik. Természetesen nem prototípusokról van szó, hanem elképzelésekről, olyan koncepciókról, melyek könnyebbé tehetnék a holdi életet.

A Lexus oldalán is elérhető albumban hét különféle jármű vázlata, illetve rövid leirata szerepel. Van köztük a nagyobb küldetésekhez használható, és egyszerre akár több embert is szállítani képes eszköz, illetve motorhoz hasonló, egyszemélyes jármű is. A gépek egy részét már létező autók ihlették, a dizájnerek ugyanis azok tervrrajzait felhasználva kezdtek ötletelésbe. Íme:

©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.