12 órára kizárta Trumpot saját fiókjából a Twitter, és belengette a végleges törlést

12 órára kizárta Trumpot saját fiókjából a Twitter, és belengette a végleges törlést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felhasználási feltételeinek többszöri, súlyos megsértése miatt kizárta az Egyesült Államok elnökét rendszeréből a Twitter. Most ideiglenes kitiltásról van szó, de végleges is jöhet.

Szerda éjjel támadás érte az Egyesült Államok törvényhozásának székhelyét: a Capitoliumba erőszakkal betörő tüntetők a novemberi elnökválasztás vesztese, Donald Trump leköszönő elnök hatalomban tartását követelték. Trump előbb kivárt a megszólalással, majd egy rövid videóban hazatérésre kérte a tüntetőket, de azért megjegyezte, hogy a választás el lett csalva, valójában továbbra is ő az elnök.

A videót látva a Facebook vészhelyzetet hirdetett, majd törölte az anyagot, amely a közösségi oldal véleménye szerint könnyen az erőszak eszkalálódásához vezethet. Hasonlóan tett a YouTube is.

A Twitter előbb csak figyelemfelhívó címkézéssel látta el a felvételt. Majd miután a Twittert előszeretettel használó amerikai elnök újabb bejegyzésekkel sértette meg a szolgáltatás közösségi irányelveit, a Twitter úgy döntött, 12 órára kizárja Trumpot. Az elnöki csatorna továbbra is elérhető – a sértő bejegyzéseket törölte a cég –, ám az elnök nem tud oda belépni, nem használhatja azt.

A döntést bejelentő bejegyzésből az is kiderül, amennyiben Donald Trump visszaengedése után is megsérti a szabályokat, örökre elbúcsúzhat a szolgáltatás használatától.

Nem sokkal később a Facebook az amerikai elnök 24 órás kitiltását rendelte el.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.