Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Honor V40 5G néven érkezett meg az első olyan Honor-telefon, amit azóta dobtak piacra, hogy a céget 2020 novemberében eladta a Huawei. A készülék egyelőre csak Kínában kerül a piacra.

Hosszas várakozás után a Honor bemutatta az első olyan telefonját, amit már azután dobnak piacra, hogy a céget eladta a Huawei egy másik kínai vállalatnak. A döntést azzal indokolta, hogy szeretné megmenteni a Honort – márpedig ez csak úgy volt lehetséges, ha megválik tőle a Huawei, akkor ugyanis mentesülhet a céget sújtó amerikai szankciók alól.

A Honor V40 egy 5G-képes mobil, amit egyelőre csak a kínai piacon lehet elérni. Ugyanakkor korábban a V-sorozatot View néven a világ más részein is piacra dobták, így elképzelhető, hogy ezúttal is ez történik majd.

A mobil egy 6,72 colos, 120 Hz-es képfrissítési rátával bíró OLED kijelzőt kapott, a belsejében pedig a MediaTek Dimensity 1000+ processzor dolgozik. A hátlapi fő kamera szenzora 50 megapixeles, a konfigurációt pedig egy 4000 mAh akkumulátor szolgálja ki, amit vezeték nélkül 50, vezetékes módon pedig 65W-os gyorstöltővel lehet feltölteni.

©

A nagy kérdés az, hogy a Honor V40 nemzetközi piacra szánt változatán vajon visszatér-e majd a Google ökoszisztémája. Az elmúlt hetekben több pletykát is lehetett arról hallani, hogy a cég már fejleszti a mobilt, amire visszakerülhetnek a Google-appok, azonban arról is szóltak a hírek, hogy ez majd csak később történhet meg.

©

Ami biztos, hogy az új tulajdonosnak meg kell erősítenie a Honor márkanevet, a cég ugyanis sokat profitált a Huawei névből – ami most már nincs mögöttük. A Honor V40 5G-t 3499 és 3999 jüanért (159–182 ezer forint) árulja a cég attól függően, hogy a 8 GB RAM mellé 128 vagy 256 GB tárhelyet kér-e a vásárló.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások