Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét

Megvan, ki veheti meg az LG mobilgyártó részlegét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LG Electronics 66 hónapnyi veszteségtermelés után adná el a mobilgyártó részlegét. A feltételezett üzletet most egy vietnámi vevővel hozták összefüggésbe.

Néhány napja lehetett először hallani arról, hogy az LG bezárná, vagy legalábbis eladná a mobilos részlegét. A hírt Kwon Bong-seok, a vállalt vezére közölte egy kiszivárgott, a dolgozóknak írt levélben. Most arról is hallani, kik vennék meg az üzletágat.

A BusinessKorea arról ír, hogy a vietnámi Vingroup Co lehet majd a potenciális vásárló. A cég egy óriásvállalatnak számít a piacon, ami a jegyzett vietnámi vállalkozások 14 százalékát birtokolja. A cég számára nem idegen terület a mobilgyártás, a vállalat az LG számára már eddig is készített készülékeket. A Vingroup ennek köszönhetően Vietnám harmadik legnagyobb mobilgyártója az Oppo és a Samsung mögött.

Egyedülálló telefont adhat ki az LG, csúsztatható kijelzője lesz

Nagy a valószínűsége, hogy az innovációban mindig is jeleskedő - csak azt mobilpiaci sikerre átfordítani nemigen tudó - LG dobhatja piacra az első csúsztatható kijelzős telefont. Van, aki már néhány specifikációját is tudni véli.

Ha valóban a Vingroup lesz a befutó, akkor azzal a GSMArena szerint felkerülhet a cég a világ mobilos térképére. Más kérdés, hogy az akvizíció miként mehet majd végbe, az LG ugyanis állítólag részletekben akarja eladni az üzletágát, egyben ugyanis túl nehéz lenne azt értékesíteni.

A legnagyobb kérdés, hogy mi lesz így az olyan fejlesztésekkel, mint például a CES technológiai show-n megvillantott LG Rollable nevű készülékkel, ami a feltekerhető kijelzőjével dobna nagyot a piacon.

Az LG azután válna meg a mobilgyártó részlegétől, hogy 66. hónapja termelik a veszteséget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások