szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Walking Dead legutolsó szezonja befejeződött, de csüggedni nem kell, mert a zombik tulajdonképpen köztünk vannak. Egy felmérés szerint az amerikai munkavállalók 76 százaléka zombiként tengeti napjait a munkahelyén, és ez alapvetően a menedzsment hibája. Pedig ők, a zombiként dolgozó alkalmazottak a legköltségesebbek, hiszen úgy dolgoznak, hogy az nem növeli a hatékonyságot.

©

Az Entrepreneur cikke szerint valós probléma, hogy a legtöbb munkaadó zombiként – ne szépítsünk: agyatlanul dolgát végző élőhalottként – kezeli az alkalmazottait. Egy kutatás szerint az amerikai munkavállalók 76 százaléka boldogtalannak és egy kikapcsolható vagy pótolható gépnek érzi magát a munkahelyén.

Vagyis az emberek döntő többsége nem szereti a munkáját. És ez bizony sokszor abból ered, hogy a főnök csak egy pénzgyűjtő gépnek tartja az alkalmazottját, az pedig hamarosan ennek megfelelően is viselkedik majd: nem lesznek új gondolatai, alulmotivált abban, hogy bármilyen módon hatékonyabbá tegye a munkáját, a véleményét soha nem mondja el, mert a főnöknek úgyis mindig igaza van.

Persze egyre több vezető figyel fel erre és jön rá, hogy a munkahely folyamatosan változik, azért mert tegnap jól működött, az nem garantálja azt, hogy holnap is így lesz. Ezért pedig mindig új technikákat kell keresni az alkalmazottak motiválására, és arra, hogy jól érezzék magukat. Mindez alapvető érdeke a menedzsmentnek, ugyanis a zombi munkatársak sokkal többe kerülnek, mint amennyi a hasznuk.

Az alábbi az officevibe.com által készített infografika megmutatja, hogy milyen károkat képesek okozni a zombik. (A képre kattintva galéria nyílik, feliratok a képek jobb oldalán, de a galériát itt is meg tudják nézni.)

További képekért kattintson!
©

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát

A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát

A balkáni magyar befolyásszerzésről érdeklődik az EP

A balkáni magyar befolyásszerzésről érdeklődik az EP

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra