szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A TMF Group, a világ egyik vezető, a globálisan befektető és üzleti szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportja bejelentette, hogy megvásárolta a magyarországi központú UCMS Group-ot, a kelet-közép-európai régió egyik meghatározó könyvelési, bérszámfejtési és HR adminisztrációs outsourcing szolgáltatásokat nyújtó független vállalatcsoportját.

A 2006-ban megalapított UCMS Group regionális koordinációs központja Budapesten található, emellett a cégcsoport további irodákkal is jelen van a magyar, a lengyel és a román piacon. A társaságot Kakuk Béla CEO irányítja, aki az akvizíció lebonyolítása után is részt vállal majd a cégcsoport üzleti tevékenységben.

A kelet-közép-európai régióban mintegy 300 munkavállalóval rendelkező UCMS Group jól ismert a kiemelkedő technológiai hátteréről, amely lehetővé teszi számára, hogy hatékony, minőségi szolgáltatást nyújtson a bérszámfejtés a HR adminisztráció és a könyvelés  területén. Az ügyfelei között ugyanúgy megtalálhatók a régióban már aktívan jelen lévő vállalatok, mint a régióba belépni szándékozó multinacionális cégek.

Az akvizíció összhangban van a TMF Group stratégiai fókuszával, hogy országokon átívelő üzleti megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. A tranzakcióval jelentősen megerősítette a cégcsoport a kelet-közép-európai jelenlétét, főként Magyarországon, amely jelenleg a UCMS Group egyik legerősebb piacának számít.

„A jelenlegi megállapodás mérföldkőnek számít a cégcsoport életében és rengeteg lehetőséggel kecsegtet. A TMF Group részeként lehetővé válik a szakértelmünk egymással történő megosztása, illetve a globális hatótávolságunk is megnövekszik, lehetővé téve, hogy folytassuk a prémium minőségű könyvelési, bérszámfejtési és HR adminisztrációs szolgáltatások nyújtását a régióban. Izgalmas lesz együtt dolgozni a TMF Group-pal a közös sikerekért” – mondta az akvizícióval kapcsolatban Kakuk Béla, a UCMS Group CEO-ja.

Az akvizíciót a TMF Group a rendelkezésére álló pénzforrásokból finanszírozta; a tranzakció pontos pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra a felek. A TMF Group pénzügyi tanácsadója a PriceWaterhouseCoopers volt, míg a jogi tanácsadást a Hogan Lovells végezte. Az eladónak a Concorde MB Partners és a Keystone Law volt segítségére.

Még mindig nagy a titkolózás a cégfelvásárlások körül

Miközben Magyarországon is jelen van az a vállalkozói attitűd, ahol az alapító egy jó ötletre építve sikeres vállalkozást épít, felfuttatja, eladja és már keresi a következő nyertes ötletet - mégis sokan valamilyen kudarcként tekintenek a cégeladásra. Részben ez is az oka, hogy a céges tranzakciók többsége még mindig nem nyilvános.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Négy kiló füvet találtak egy VIII. kerületi lakásban

Négy kiló füvet találtak egy VIII. kerületi lakásban

Kezdő F1-pilóták kíméljenek! McLaren Sennát árulnak Budapesten

Kezdő F1-pilóták kíméljenek! McLaren Sennát árulnak Budapesten

Gigantomán spórolóbajnok: teszten a BMW X7 M50d

Gigantomán spórolóbajnok: teszten a BMW X7 M50d

Elindult a LOT első Budapest-Szöul járata

Elindult a LOT első Budapest-Szöul járata

13 éves gyerekét küldte áramot lopni egy zalai férfi

13 éves gyerekét küldte áramot lopni egy zalai férfi

34 év után fogták el egy repülőgép-eltérítés gyanúsítottját

34 év után fogták el egy repülőgép-eltérítés gyanúsítottját