Több tucat autót karcolt össze a feldühödött Fiat dolgozó

Több tucat autót karcolt össze a feldühödött Fiat dolgozó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerbiai üzem dolgozója csavarhúzóval esett neki a gyártósoron lévő 500L modelleknek, melyekre trágár kifejezéseket vésett.

Betelt a pohár a Fiat egyik dolgozójánál, aki egy csavarhúzóval összesen 31 darab autót karcolt össze a szerbiai Kragujevacban található üzemben. A munkás különböző trágár kifejezéseket és szidalmazó üzeneteket vésett a már elkészült 500L modellekre, amivel a gyár vezetőségének és az olasz minőségellenőröknek akart üzenni.

A szélsőséges megnyilvánulás oka a vezetés és a munkavállalók közötti feszültségben keresendő, amit a túl hosszú munkaórák és a szünetek megtagadása váltott ki. Ezt a szerbiai Fiat importőr vezérigazgatója sem tagadta: „Az eset valószínűleg a nehéz munkakörülményeknek tudható be, amit a fiatalabb dolgozók könnyebben elviselnek, mint az idősebbek. Három műszakban folyik a munka, meglehetősen nagy nyomás alatt, ami a menedzsment felől érkezik és a havi átlagfizetés nagyjából 34 ezer szerbiai dínár (átszámítva kb. 90 ezer Ft ).”

Zoran Mihajlovic azt is hozzátette, hogy a kézírás alapján egy ember felelős a rongálásért, de hogy ki azt egyelőre még csak vizsgálják. A sérült autókat egyébként szét kell szedni és újra kell fényezni.

©