Rendkívüli járatokkal készül a BKK a halottak napjára

Rendkívüli járatokkal készül a BKK a halottak napjára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagyobb fővárosi temetők felé és nagyobb kapacitással közlekedtetik a meglévő járatokat szombattól jövő péntekig.

A korábbi évektől eltérően változik a rákoskeresztúri új köztemető megközelítése, mert – ahogy korábban megírtuk – a Fiumei úton felújítják a villamosvágányokat. A sírkertet legegyszerűbben a 2-es metró Örs vezér téri és a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomásától közvetlen eljutást biztosító 68B busszal lehet megközelíteni. Kőbánya felől továbbra is érdemes a 28-as vagy a 37-es villamost választani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A farkasréti temető elérésére a Széll Kálmán térről és a Déli pályaudvarról a sűrűbben közlekedő 59-es villamost ajánlja a társaság, de a temető a Keleti pályaudvarról a 8B különjárattal is elérhető.

Az óbudai temető felé 118B jelzéssel indul különjárat, a megyeri temető megközelítését a 30B rendkívüli járat segíti. A pesterzsébeti temető felé a 36B jelű plusz járat indul, a kispesti temető megközelítésére a 194B járatot is igénybe lehet venni. A budafoki temető felé a 250B rendkívüli járat is közlekedik.

A temetők környékén október 27-étől változik a közlekedési rend is, a temetők környékén megállási tilalmat vezetnek be, míg az óbudai temetőnél az egyébként érvényben lévő megállási tilalmat feloldják.

Hozzászólások