Jelöletlen BMW M3-as rendőrautó állt szolgálatba az ausztráloknál

Jelöletlen BMW M3-as rendőrautó állt szolgálatba az ausztráloknál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ez a bajor szedán egészen addig egy teljesen hétköznapi sportos autónak tűnik, amíg fel nem kapcsolják a rejtett megkülönböztető jelzéseit.

Az utóbbi időkben több országban is felbukkantak különböző igen drága sportkocsikra épülő rendőrautók, melyek közös vonása, hogy egyedi festésük és felszerelésük miatt villámgyorsan ki lehet őket szúrni a forgalomban. Az ausztrál rendőrség egyik legújabb kocsija azonban tökéletesen el tud rejtőzni a többi autó között.

A San Marino Blue fantázianevű kék fényezést, illetve fekete könnyűfém felniket kapott rendőrautó egy hamisítatlan M3-as BMW.

©

A 2014-ben debütált és éppen generációváltás előtt álló típus motorházteteje alatt egy 3 literes soros 6 hengeres benzinmotor található, mely két turbóval megfújva nem kevesebb, mint 431 lóerős teljesítményt, illetve 550 Nm-es nyomatékot szabadít rá a hátsó kerekekre.

©

A BMW M3 4,1 másodperc alatt lő ki álló helyzetből 100-as tempóra, a 0-200-at pedig 13,6 másodperc alatt képes abszolválni. A végsebességet alaphelyzetben 250 km/h-ra korlátozza az elektronika, de a tiltás feloldását követően akár 280-nal is képes száguldani az M3-as.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.