Dercsényi Dávid Itthon

Varázsfuvola pelenkával és politikai üzenettel

Egy gyanútlan olvasónk csak meg akarta nézni családjával a Varázsfuvolát a hétvégén, ám termékbemutatót és Novák Katalin-i üzenetet kapott kéretlen ajánlatként. A pénzzel vastagon kitömött Opera partnerséggel magyarázza a marketingakciót.

Balla István-Dercsényi Dávid Kult

Ókovács Szilveszter: Esküszöm, nem én fütyülök

A miniszterelnök kifejezetten szereti az operát, kéthavonta biztos megnéz egy-egy előadást a királyi páholyból. Az intézmény állami támogatásával nem elégedett a főigazgató, aki a Bazilikáig még ellát, de a Várig már nem. Leültünk végre tisztázni dolgainkat Ókovács Szilveszterrel. Miért ne maradjon videotéka az intézmény? Vagy szőnyegbolt? Miért béna a főigazgatói pályázat? Játszhatna-e még egyszer a Tankcsapda az Operaházban? Mennyibe kerül az intézmény felújítása? Mit gondol Ókovács a politizáló színházról? Kell-e kocsonya az operaházi büfébe?

hvg.hu Itthon

A hely, ahová Orbán kéthavonta eljár

Leültünk beszélgetni Ókovács Szilveszterrel, az Operaház főigazgatójával, és ha már ott voltunk, mindent megkérdeztünk. Az interjú nemsokára olvasható lesz.

Dercsényi Dávid Itthon

Operaház: a műanyag kukák megdicsőülése

Megszívlelve az operaházi vezetés tanácsát, egyben nem tudván ellenállni a szívélyes invitálásnak, megtekintettük az Operaházat. A Székely-terembe nem jutottunk be, ellenben a szívünkben rengeteg fröccsöntött kukával térhettünk haza.

hvg.hu Kult

Váratlanul lemondott az Opera fő-zeneigazgatója

Halász Péter 2013 augusztusa óta töltötte be a posztot, amelyet korábban Héja Domokos és Fischer Ádám is vitt. A Nol úgy tudja, a karmester szakmai okokból távozik, Ókovács Szilveszter szerint viszont személyes okok vezettek a fő-zeneigazgató távozásához.

hvg.hu Itthon

Ókovács reagál - karakterkaparászás á la HVG

Az Operaház főigazgatója a Faktorban reagált cikkünkre, melyben azt állítottuk, az ország egyik legszebb termét, a Székely Bertalan-termet Ókovács egyfelől a saját protokolláris céljaira akarja felhasználni, másfelől csökkenti az ott tartott kulturális események számát, és a látogatói hozzáférést is korlátozza. A főigazgató kérdésekben fogalmazta meg kritikáját.

Dercsényi Dávid Itthon

Bekoltoztem STOP Ne zavarjanak STOP Okovacs Szilveszter

Ókovács Szilveszter főigazgató az Operaház legpatinásabb termét terjeszti ki részben személyes használatra. Olyan, mintha a pápa a Sixtus-kápolnát záratná le magának a Vatikánban irodának. Nem ez az első eset, amikor Ókovács megalomán húzásán még a munkatársak is meglepődnek.

hvg.hu/MTI Itthon

Itt vannak a fotók Flóráról, az év első budapesti babájáról

Az MTI fotósa meglátogatta a Semmelweis Egyetem II. számú szülészeti klinikáján Tóth Flórát, 2016 első budapesti újszülöttjét és édesanyját, Kovács Ágnest. Az év első fővárosi babáját hagyományosan felkeresi Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, aki jelképes ajándékot is szokott vinni - ezt látjuk a képeken.

Puskás Panni Nyüzsi

Ciki lett a POSZT

Nem most kezdődött, de most sikerült újabb mélypontot fogni. Köszönjük Teátrumi Társaság!

hvg.hu Kult

Népszava: Kisebb botrány volt a POSZT-on, Ókovács kivonult

Nem tetszett a Magyar Állami Operaház főigazgatójának az Újvidéki Színház Bánk bán című versenyelőadása a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozón. A csütörtök esti előadáson Ókovács Szilveszter felállt és kiment a teremből, többen is követték – írja a Népszava.

Kult

Balázs Péter is bekerült a POSZT zsűrijébe

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó zsűrijének delegálási módját a fesztivál körül kialakult botrány miatt módosítottak. A nyolctagú testületbe négy tagot önállóan a Magyar Teátrumi Társaság, négyet pedig a Magyar Színházi Társaság jelöl. Csáki Judit nem került be most sem.

MLF Itthon

Megijedt az MSZP, pedig remek ajánlatot kapott

Szabadulni akar a jelzáloggal terhelt 5 emeletes irodaházától az MSZP, de „kormányközelisége” miatt nem tudta elfogadni az eddigi legjobb ajánlatot, melyet a Magyar Állami Operaház tett. Azzal, hogy a párt budapesti szervezete is kiköltözött hétfőn az épületből, a hét éve felújított irodaház lényegében bezárta a kapuit.

hvg.hu Kult

Oszter Sándor neje ügyintézés céljából bemehet az Operába

Nemkívánatos személy lett az Operában a zongoraművész Failoni Donatella, Oszter Sándor felesége, akinek még a belépőkártyáját is letiltották – írta a Blikk csütörtökön. Az Operaház másnap közölte: Failoni Donetella 2010/2011-ben dolgozott náluk, munkaviszonya három éve szűnt meg, de ügyet intézni azóta is bármikor beléphet az intézmény üzemi területére.

MTI Ingatlan

18 milliárból felújítanák az Operaházat

Ókovács Szilveszter főigazgató szerint hamarosan a kormány elé kerül az Operaház mint épület felújításáról szóló tervezet, amely az előterjesztés szerint 18 milliárd forintból kivitelezhető lenne.

Balla István Kult

"Kollektív zsákmányszerzést nem tudunk támogatni"

Nem teljesíthetők a szakszervezet követelései, létezik kollektív szerződés, és mindenki többet keres, mint két éve – mondta el a hvg.hu-nak az Operaház főigazgatója. Ókovács Szilveszter szerint mindenképp megtartják a szombati Falstaff-bemutatót, ha netán sztrájk lesz, az is csak 4-5 embert érint. A szakszervezeti elnök szerint Ókovács súlyos tévedésben van.

MTI Kult

Operaház: nem teheti tönkre sztrájk a szombati Falstaff-premiert

Mindenképpen megtartja a Magyar Állami Operaház szombaton Verdi Falstaffjának bemutatóját – így reagált az intézmény vezetősége arra, hogy az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete a szombati évadnyitóra sztrájkot hirdetett. Ókovács Szilveszter főigazgatót szerint az intézménynek és a magyar operakultúrának is árt, aki az Operaház évadnyitányát akarja tönkretenni.

MTI Kult

Egymillárdot még adnak az Operaháznak

Összesen 9,4 millárd forintból gazdálkodhat a Magyar Állami Operaház és véglegessé vált Solymosi Tamás balettigazgató és Turkovics Monika marketingigazgató öt évre szóló kinevezése.

MTI Kult

Halász: "tényként közölték, hogy Héja Domonkos helyére lépek"

Megtiszteltetés és szerte Európában rangot ad a Magyar Állami Operaházban dolgozni - mondta az MTI-nek Halász Péter karmester, a dalszínház megbízott főzeneigazgatója, aki új tisztségében a hétfői évadnyitón mutatkozik be hivatalosan a társulatnak.

1 2 3 4 5
Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Cseh László kiakadt a FINA-ra

Cseh László kiakadt a FINA-ra

Olyan jó az idei legolcsóbb iPhone, hogy a másik kettőt lehet, hogy nem is érdemes megvenni

Olyan jó az idei legolcsóbb iPhone, hogy a másik kettőt lehet, hogy nem is érdemes megvenni

Rendőrök szállták meg az ismert nagyvállalkozó házát

Rendőrök szállták meg az ismert nagyvállalkozó házát

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Magyarország-Finnország - 2-0 - Nézze meg a gólokat!

Magyarország-Finnország - 2-0 - Nézze meg a gólokat!

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

A címlapról ajánljuk