Farkas Zoltán Gazdaság

Két prognózis: Fut a magyar gazdaság szekere, kérdés, hogy meddig

Választási lendületben van a magyar gazdaság, fűtik az uniós projektekre kifizetett előlegek, a béremelések, az alacsony kamatszint, és a nemzetközi környezet is kedvez neki – ebben nagyjából megegyezik a GKI és a Pénzügykutató friss prognózisa. A jövőt azonban megannyi bizonytalanság övezi.

MTI Gazdaság

Brüsszel nincs elragadtatva a közmunkaprogramunktól

„Némi haladást” értünk el, a beruházások visszaeshetnek, fogynak az uniós források az Európai Bizottság szakértőinek Magyarországról szóló országjelentése szerint. Az anyag leginkább a magyar közmunkaprogramot és a továbbra sem csökkenő korrupciós kockázatokat bírálja.

hvg.hu Gazdaság

Óriási béremelés előtt állunk, aztán meg nagy baj lesz

Hasítanunk kellene, úgy szórja ránk a pénzt az EU, enélkül egy helyben toporognánk – és jövőre ez el is jön, véli Zsiday Viktor. A kivándorlás miatt durva béremelések lesznek jó pár szektorban. 2020 után komoly gondok lesznek.

MTI Gazdaság

Közpénzből támogat meg a kormány száz nagyvállalatot

A kormány egy olyan nagyvállalati támogatási program kidolgozását tervezi, amely érdekeltté teszi a magyarországi nagyvállalatokat a további fejlesztésekben - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden az MTI-nek.

MTI Gazdaság

Lázár: Szerdán döntünk 2000 milliárd forint sorsáról

A kormány a héten fogadja el az EU-források idei lehívásával kapcsolatos intézkedési tervet – mondta a Miniszterelnökség vezetője reggel a Kossuth Rádióban. Az intézkedési terv havi lebontásban részletezi, mennyi pénzt kell kifizetni.

MTI-OS Itthon

3,91 milliárdhoz juttat az Emmi több vidéki egyetemet

A kormány újabb 3,91 milliárd forint támogatást biztosít egyes felsőoktatási intézmények számára. A forrás a 2010 előtt kiírt Európai Uniós pályázatok önerőigényének biztosításához járul hozzá.


A címlapról ajánljuk