Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az idén négy újabb Pezsgő Világ Est és ismét egy nagyobb szabású Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál várja majd mindazokat, akik rajonganak a buborékos nedűért, és szeretnék jobban megismerni a hazai és külföldi pezsgőket, proseccokat, cavakat, crémantokat.
Hogy milyen sört ihattak 1848. március idusán forradalmáraink, azt nem tudhatjuk biztosan, de hogy volt miből választaniuk, azt igen. A város 800 bormérőhelye részben serkimérésként is működött.
Nem kis dilemma, hogy ez idő tájt böjtöljünk, fogyókúrázzunk, tisztító kúrázzunk vagy ünnepeljünk. Mert mégis csak ritka, jó hosszú hétvégénk van, kerülhet valami tartalmasabb is az asztalra, pláne stílusosan, Kossuth módra.
A Főzdefeszt idén sem hagyja kézműves sör nélkül a sörivó népet. A tavalyi fesztiválokon bebizonyosodott, hogy óriási az érdeklődés a magyar kézműves sör iránt, ezért a szervezők elhatározták, hogy a fővároson kívül is megmutatják, mit tudnak hazai sörfőzőink.
Borklubot, sőt, borvacsora-klubot szervez a Continental Hotel Budapest étterme, az Araz. Legutóbbi,nőnapi eseményüket teszteltük, amelyen szelíd, de „tökös” borkreációkkal is találkoztunk.
Négy újabb koppenhágai étterem kapott egycsillagos minősítést a szerdán megjelent 2012-es európai Michelin-kalauzban. A budapesti Onyx és Costes megtartotta egycsillagos minősítését.
Hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács a HunDeszt pálinkaversenyt. Az eddigi gyakorlattal szemben idén kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható tételekkel lehetett nevezni.
Svéd és amerikai tudományos kutatások szerint a gyakori halfogyasztás előnyösen hat az emberi agyra. Ha betartanánk a régiek nagyböjti szokásait,és aztán egész évben is legalább hetente tartanánk halnapot, talán okosabban és egészségesebben élhetnénk.
Vértes Tibor (46) főzőmester kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vett át március 13-án Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől. Vértes az egyik alapító-tulajdonosa az idén 10 éves és a legrangosabb díjakkal elismert Agárdi Pálinkafőzdének.
Minden mértékadó sajtóorgánumba eljutott a hír külföldön, hogy az FBI Los Angelesben letartóztatta a világ egyik legismertebb borgyűjtőjét, Rudy Kurniawan-t. Az Egyesült Államokban élő, indonéz milliárdost borhamisítás miatt varrták be.
Az olasz ízek és Olaszország mellett nemigen kell kampányolni, szeretjük úgy, ahogy van. Várható volt, hogy a Bella Italia Festival nevű vándorprogram különösebb hírverés nélkül is sikert arat. A Corinthia Hotel Budapest rendezkedett be egy hétre az olasz vendéglátásra. A rendezvénysorozat fénypontja Marco Bistarelli, a Michelin-csillagos Il Postale étterem séfjének bemutatkozása volt.
A felkelő nap országából a katasztrófahíreken kívül szerencsére egyre több híradás jut el hozzánk újra a gasztronómia és a technikai újítások terültéről. Ilyen elmés találmány a mindennapi táplálkozáshoz szükséges zöldárukat felismerő szkenner.
Megváltoztatja népszerű üdítője receptjét a Coca-Cola és a Pepsi, hogy az új kaliforniai szabályozásnak megfelelően ne kelljen rákkockázatra figyelmeztető felirattal ellátnia kólásdobozait és - palackjait.
Kevés manapság az őszinte borász, aki nem titkolja, hogy fajélesztővel és irányított erjesztéssel dolgozik, és aki nem rejti a véka alá, hogy a népszerű is lehet szép. A villányi Günzer Tamás ilyen ember, akinek ráadásul most készült el új, félmilliárdos szőlő- és borfeldolgozó üzeme. Ott jártunk.
Annak ellenére, hogy az éttermek konyháit többnyire férfi séfek parancsnokolják, a házi tűzhelyeknél ritkán fordulnak elő. Leginkább kerti grillezésre, bográcsolásra kaphatóak megfelelő mennyiségű sör, bor betárolása mellett. Kivételek persze mindig vannak. Mondjuk, nőnap alkalmából.