Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Lehet, hogy senki nem volt veszélyben, de ezt nem így érezték a kisiskolások, akik még sosem hallottak bombariadóról
Élet+Stílus

Lehet, hogy senki nem volt veszélyben, de ezt nem így érezték a kisiskolások, akik még sosem hallottak bombariadóról

A csütörtöki bombariadó során sehol nem találtak bombát és a rendőrség szerint senkinek az élete nem forgott veszélyben, voltak, akik értetlenkedtek is, hogy mi ez a nagy felhajtás. Csakhogy sok diákkal egyáltalán nem közölték a tanárok, hogy a fenyegetés komolytalan, emiatt sokan kifejezetten aggódtak, és sok diák sírva reagálta le az első sokkot.

KM-GyZs Gasztro

A séf, aki szereti a malackodó vendégeket

Az utóbbi években egyre több olyan tehetséges, fiatal séf tűnik fel, akit nem különösebben izgat, mit gondolnak róla a hivatalos szakmai szervezetek. Inkább a képességeikre, mintsem a kapcsolataikra építenek. Ilyen Huszár Krisztián is, aki éppen most lett az Év Konyhafőnöke.

Vétek György Gasztro

Miért fordulunk el a régi söröktől?

Szeptember utolsó hétvégéjén második alkalommal rendezték meg a belga sörök fesztiválját a budapesti Vajdahunyad várban. Tavaly majdnem zendülésbe csapott a korai záróra miatti látogatói elégedetlenség, ezért az idén már este tízig lehetett kóstolgatni a huszonnégy sörfőzde körülbelül száztíz sörét.

-gy- Gasztro

A hét receptje: népszerű orosz desszert

Van úgy, hogy az embernek elege van a tömény édességekből, de valamivel mégis birizgálná az ízlelőbimbóit. Meg a népekét is, akik körülötte vannak, és igenis elvárnak valami desszertet a vasárnapi ebéd után. Ilyenkor jöhet az édes, mégis kicsit savanykás kanalazni való.

T. S. Gasztro

Kínában készítik a világ egyik legjobb vörösborát?

Már nemcsak arról hallhat a borvilág, hogy kínaiak iskolázzák magukat Bordeaux-ban, vagy szőlőbirtokot vásárolnak a világ legismertebb borvidékén. Most nem kevesebbről van szó, mint hogy állítólag Kínában készítik a világ egyik legjobb vörösborát.

hvg.hu Gasztro

A világ legjobb női séfje

Idei Goldenblog kategóriagyőztesünk már hetek óta Franciaországban töltekezik. Igaz, ezúttal nemcsak eszik, hanem keményen gályázik is a lyoni Bocuse intézetben. Kevés szabadidejében pedig keresi az igazit. Most átmenetileg megtalálta.

hvg.hu Gasztro

Ritka borok kalapács alatt

A múlt héten beteg gyerekeket segíthettünk azzal, hogy jót ettünk a Borbíróságon. Most a Kézenfogva Alapítványt támogathatjuk, ha begyűjtünk egy-egy palack jóféle délvidéki bort.

hvg.hu Gasztro

Asztalt is foglalhatunk a Pálinkafesztiválra

Újdonságokkal nyit október 6-án a V. Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál. A négynapos rendezvény immáron kibővült területen várja a látogatókat. S az idén már asztalfoglalásra is lehetőség nyílik egy jó vacsorához és a pálinkakóstoláshoz.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes szőlős ételek – recept

A szőlő nemcsak prés alá való, hogy aztán mustot kortyolgassunk, meg várjuk az új bort. Érdemes pár fürtöt a konyhába is bekészíteni. A szőlő nagyszerűen illik sajtokhoz, húsokhoz, isteni édesség, de leves és mártás is készíthető belőle.

T. S. Gasztro

Virsli helyett csúcskaját kapnak a véradók

Milyen dolog az már, hogy egy véradásra a világ legjobb szakácsai sütnek-főznek? Ez is csak az őrült katalánoknál fordulhat elő. Lehet, hogy nálunk is többen jelentkeznének önkéntes véradónak, ha szalámis zsömle vagy virsli helyett csúcskaját kapnának?

hvg.hu Gasztro

Elhunyt Mópi, a konyha ördöge

„A jó szakács egy kicsit költő, egy kicsit illuzionista, egy kicsit karmester, azaz a pillanatok művésze” – vallotta Mózes Péter, aki sosem akart más lenni, mint szakács, annak ellenére, hogy családjából soha senki nem művelte ezt a szakmát. Szeptember 20-án, 57 évesen hunyt el.

hvg.hu Gasztro

10 dolog, amit eddig nem tudtunk a kolbászról

Ruganyos, vágáskor nem esik szét, fűszerezése harmonikus, túlzásoktól mentes – foglalhatnánk össze röviden a jó kolbász mibenlétét. De biztosak vagyunk abban, hogy mindent tudunk róla?

Medipress Plázs

Öt gyilkos étel

Egy híres japán színész 1975-ben halt meg egy gömbhalvacsorától, a közelmúltban pedig egy 15 éves lány halt bele abba, hogy megcsókolta a barátját, aki korábban mogyorót evett. 2003-ban kilenc botswanai diák vesztette életét metilalkohol tartalmú ital fogyasztása következtében.

-gy- Gasztro

A hét receptje: Hal molnárné módra

„Adjatok vajat, vajat s még vajat!” Nem a pusztába, hanem a francia konyhákba kiáltotta szavait Fernand Point, a nouvelle cousin atyja, amikor éppen a világ vezető konyhaművészetének megújításán fáradozott. S bár már több mint fél évszázada az égi serpenyőkben sercegő vajra felügyel, tanácsa most is megszívlelendő. Vaj nélkül e heti fogásunk elképzelhetetlen.

1
139 140 141 142 143
234
Még mindig az infláció emelkedésétől félnek a legjobban a magyarok

Még mindig az infláció emelkedésétől félnek a legjobban a magyarok

Kamatvadászok, figyelem: 7 százalék fölé emelkedik az egyik lakossági állampapír kamata

Kamatvadászok, figyelem: 7 százalék fölé emelkedik az egyik lakossági állampapír kamata

Marabu Féknyúz: Rogán karanténban

Marabu Féknyúz: Rogán karanténban

Jegy nélkül utazhatnak a diákok péntek délelőtt a MÁV-csoport járatain a bombariadók miatt

Jegy nélkül utazhatnak a diákok péntek délelőtt a MÁV-csoport járatain a bombariadók miatt

Tízezrek követelték Fico lemondását Szlovákia városaiban

Tízezrek követelték Fico lemondását Szlovákia városaiban

A Mediaworks gyártotta a nemzeti konzultációs íveket 387 millió forintért

A Mediaworks gyártotta a nemzeti konzultációs íveket 387 millió forintért

Moszkva kész lenne Washingtonnal tárgyalni a nukleáris leszerelésről, de aggódik a brit és a francia készletek miatt

Moszkva kész lenne Washingtonnal tárgyalni a nukleáris leszerelésről, de aggódik a brit és a francia készletek miatt

Miért kapcsolják le a repülőgépen a villanyt leszálláskor?

Miért kapcsolják le a repülőgépen a villanyt leszálláskor?

Puccstól tart Fico, „megelőző intézkedéseket” tesz a kormánya

Puccstól tart Fico, „megelőző intézkedéseket” tesz a kormánya

A címlapról ajánljuk