Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Egy lengyelországi elítélt pert nyert a lengyel állammal szemben, ugyanis az nem tartotta tiszteletben a buddhista börtönlakó táplálkozási szokásait - olvasható a Lengyelország Ma blogon.
A történelem során az eltérő tájakon más és más szokások alakultak ki a karácsonyi készülődés illetve a nagy ünneplés kapcsán. A különböző konyhák édességeit mutatjuk most be, és egy különleges receptet is, amely valódi egzotikum lehet az ünnepi asztalon.
Hogy mennyi köze van a gasztronómiához a kereskedelmi csatornák főzős házi műsorainak, meg a bulvármagazinok celeb konyhatündéri receptjeinek, azt most ne firtassuk. Egy kis, szó szerint, édes bolondozás így ünnepek előtt még talán elmegy. Legfeljebb lenyúlunk egy-két ötletet.
A 2010 Fiatal Magyar Borásza elnevezésű internetes szavazás apropóján tartottak a múlt héten borkóstolóval egybekötött bemutatót a címért versengő ifjú szakemberek.
Az ünnepre pezsgővel koccintunk, a közös étkezéseket pedig rendszerint egy jó kávéval zárjuk. Nincs ebben semmi különös, s valószínűleg nem is jut eszünkbe, hogy bármiféle harmóniát keressünk a kávé és a pezsgő között.
Úgy tűnik, tényleg megtörtént az áttörés, és számíthatunk rá, hogy a sörkülönlegességek kedvelőinek igényeit egyre több helyen igyekeznek majd sörvacsorák szervezésével is kielégíteni. Az elmúlt héten Budapesten két sörvacsora is megejtődött.
A Magyar Bor Akadémia elnöksége december 3-án 12 órakor sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra, melyik borász érdemelte ki az idén az Év Bortermelője díjat.
Év végéig még két új taggal - egy budapestivel és egy budaörsivel - bővül a McCafé kávézólánca, így ez vég végére 37-re nő az egységek száma. A beruházások éves összértéke pedig eléri 100 millió forintot - közölte a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.
A kakaóbab-ültetvények csökkenése és az egyre növekvő kereslet miatt hamarosan a csokoládét is a luxuscikkek kategóriájába lehet sorolni – figyelmeztettek szakemberek.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a múlt héten nevezte ki az újjáalakuló Bormarketing Bizottság tagjait. A testület alakuló ülésen a bizottság elnökéül Geönczeöl Attila marketing szakembert választották meg.
A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó a szerkesztőbizottsági elnöke a Magyar Konyha című lapnak, mely tegnap a Heti Válasszal egybecsomagolva jelent meg – közölte a Népszava.
A kérdés – lehet-e megalkuvásmentes sörvacsorát prezentálni? – nem kérdés többé. A mondatvégi írásjelet nyugodtan ki lehet cserélni pontra, de még inkább felkiáltójelre.
Nem olyan régen lehetett arról olvasni, hogy egy csapat búvár fogyasztható, 200 éves pezsgőt talált a habok alatt. Most egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja - olvasható a Borravaló.hu oldalon.
Ha akarjuk, ha nem, már megint csak pár hét van hátra az ünnepekig, amit az is jelez, hogy jártunkban-keltünkben egyre több karácsonyi vásárra bukkanhatunk. Ha a portékáknak ellen tudunk is állni, a forralt bornak, sült kolbásznak és pláne a pomposnak nemigen.
A Duna jobb partja tele van meglepetésekkel. Ha már elegünk van a hangoskodó pesti nyüzsgésből, keljünk át a másik oldalra. Van itt bőven felfedezni való, kisebb-nagyobb csoda, és van persze némi nagyhangú-nagyképű magamutogatás is. Az elkövetkezendőkben több sétában mutatjuk meg, hova térjenek be, ha Budán járnak. Íme az első utunk.
Állítólag Kínában a kínai kaját egyszerűen csak kajának nevezik, mint ahogyan Békéscsabán is csak kolbásznak hívják a csabai kolbászt. Pedig a csabai, vagy a közeli nagy vetélytárs, a gyulai kolbász nem magyar találmány, sőt maga a kolbász, mint műfaj sem a Kárpát-medencében született meg.
Szerencsére egyre több nemzetközileg is elismert magyar séf dönt úgy, hogy saját szakácskönyvvel rukkol elő. Segal Viktor könyve a különböző nemzetek alapanyagainak és főzési technológiáinak ötvözésére épülő gasztronómiai irányzat egyik úttörő gyűjteménye lehet.