Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Tóth Sándor Gasztro

Szemet szúrt a texasi whopper

A legritkább esetek közé tartozik, amikor az élelmiszerek vagy italok reklámja diplomáciai bonyodalmat vált ki. A mexikói nagykövet egy amerikai gyorsétteremlánc spanyolországi hirdetését találta sértőnek.

Várkonyi Ádám Gasztro

Rebarbara, az átvert pitenövény

A rebarbara fura növény. Sokan idegenkednek tőle, pedig a maga nemében egyedülálló szerzet. Érdemes megismerni, no és meg is kóstolni a lágyszárú növénynemzetség e büszke sarját.

Tóth Sándor Gasztro

A csúcsmenü fogásai

Nagy sikert aratott Jamie Oliver és a Fifteen szakácscsapata a G20-aknak készített vacsorával. A csúcstalálkozót követő napon pedig megszületett az angol séf várva várt harmadik gyermeke.

hvg.hu Plázs

Milyen ízeket szeretünk, és miért?

Savanyú, keserű, sós, édes – a négy alapíz közül az utolsó már születésünk pillanatától fontos szerepet játszik az életünkben. Az anyatej édeskés ízét ugyanis könnyen elfogadják az újszülöttek, de a másik három íz felismerését is ősi mechanizmusok mozgatják: volt idő, mikor az ennivaló hasznosságának és fogyaszthatóságának megállapításhoz elengedhetetlen volt egy kis kóstoló.

Várkonyi Ádám Gasztro

A tökéletes répatorta receptje

A répatorta nagyszerű rágcsálnivaló: a finom fűszeres íz szerencsés esetben lágy, könnyű állaggal párosul, ami ellenállhatatlanná teszi. Aki egyszer kipróbálja, újra és újra neki fog állni. Nemcsak húsvétkor, amikor a nyuszi ürügyén vitathatatlan a létjogosultsága.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A böjt és a hal - nagypénteki receptek

A húsvétot megelőző negyven napos böjt egyik előírása, hogy ez idő tájt csak háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. A kezdet a hamvazószerda, a befejezés a nagypéntek. Ilyenkor a hal lesz a tányéron a főszereplő.

hvg.hu Plázs

Egészséges húsvéti receptek

A húsvét a kereszténység második legnagyobb ünnepe. Időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap, idén április 12. Mi energiaszegény receptekkel készültünk a húsvétra.

Vétek György Gasztro

Igyál még egyet, és fogd a nyuszira!

A regionalitás és szezonalitás – vagyis jórészt abból főzni, ami a környéken és pont akkor épp megterem – a mai gasztronómiában trend, az elmúlt évszázadokban viszont életforma volt. És nem volt ez nagyon másként a sörfőzők esetében sem, akik az évszakok változásait követve más és más söröket főztek . A különböző ünnepek pedig különböző sörök készítésére ihlették őket.

Várkonyi Ádám Gasztro

Húsvéti vendégváró falatok

A húsvéti vendégvárás a szokás szerint terülj-terülj asztalkámmal is jár a hímes tojások, könnyen bódító alkoholok és rövid életű csokinyulak mellett. A sémák azonban szinte mindenütt agyonnyomják a kreatív szellemet, és a szokásos ételeknél ragadunk.

Tóth Sándor Gasztro

Hogyan készül a világ legjobb sonkája?

A világ legjobb sonkáit állítólag Spanyolországban készítik. A nagy hagyományokra visszatekintő hispán sonkakultusznak 1991 óta magyar vonatkozásai is vannak.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Hogyan ünnepel a világ?

A húsvétot szerte a világban megünneplik, még ha nem is mindenütt azonos időpontban. Egyes helyeken az ünnep vallási jellege dominál, máshol a világias, akár pogány hagyományok. Egy azonban közös mindenütt: az ünnepléshez finom ételek dukálnak. Lássuk, hol hogyan ünnepelnek és mit esznek.

Kovács Gábor Gasztro

Tojáslikőr-variációk - koktéltippek

A különleges ízesítésű likőrök nagy márkáinak receptúráját szigorú titoktartás övezi. De igen sok család is őrzi a nagymamák, dédik rafinériáit, hogyan s miből keverték az ünnepi kontyalávalókat. Például így húsvét tájékán a tojáslikőrt.

MTI Gasztro

Jobban fogynak a minőségi csokoládék

A magyar vásárlók először 1920-ban kóstolhatták meg az első csokoládétojást. Manapság majdnem ezer tonna édesség kerül ilyenkor a fogyasztók kosarába, amelyek között egyre több a jó minőségű csokoládé.

hvg.hu Plázs

Fogyás koplalás nélkül - receptek

A gyors, kampányszerű fogyókúrák helyett inkább az életmódunkon változtassunk. Fontos, hogy a testtömeg-csökkentő diéta alatt soha ne legyünk farkaséhesek. Íme néhány energiaszegény recept.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Mire figyeljünk a húsvéti menü összeállításakor?

Rendre az ünnepek környékén gondolják úgy a háziasszonyok, hogy a legnehezebb a dolguk, ha a menü összeállításáról van szó. Néhány alapszabályt figyelembe véve az idei húsvéti menü kivitelezése már gyerekjáték lesz.

1
201 202 203 204 205
234
Megszelídítette a cuki hermelint, ami hálából leölt neki egy nyulat

Megszelídítette a cuki hermelint, ami hálából leölt neki egy nyulat

Elkezdték összerakni a NATO-flottát, ami a Balti-tengert védi az orosz szabotázstól

Elkezdték összerakni a NATO-flottát, ami a Balti-tengert védi az orosz szabotázstól

Orbán Viktorral csábító turisztikai célpontnak tűnhet India, de nem erőssége a vendégcsalogatás

Orbán Viktorral csábító turisztikai célpontnak tűnhet India, de nem erőssége a vendégcsalogatás

Gályáznak rendületlenül – magyarok tízezrei ingáznak az elfogadható fizetésért

Gályáznak rendületlenül – magyarok tízezrei ingáznak az elfogadható fizetésért

Videón mutatja a péntek esti tűz maradványait a MÁV

Videón mutatja a péntek esti tűz maradványait a MÁV

Elbukott a bíróságon Calin Georgescu keresete, amit az elnökválasztás megismétlése ellen indított

Elbukott a bíróságon Calin Georgescu keresete, amit az elnökválasztás megismétlése ellen indított

Mit tegyünk egy idegen test lenyelése esetén?

Mit tegyünk egy idegen test lenyelése esetén?

Zuckerberg azt mondja, a szólásszabadságot védi, de mások szerint csak becsicskult Trumpnak

Zuckerberg azt mondja, a szólásszabadságot védi, de mások szerint csak becsicskult Trumpnak

Kórházban ápolnak egy tolatásvezetőt, aki segített oltani az égő mozdonyt a Keletinél

Kórházban ápolnak egy tolatásvezetőt, aki segített oltani az égő mozdonyt a Keletinél

A címlapról ajánljuk