Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Gasztro

Borok és jó falatok Madridtól Mosztárig

Első alkalommal vesz részt közösségi kiállítóként Magyarország a madridi Salón Internacional Del Club De Gourmets nemzetközi vendéglátóipari szakkiállításon.

Gasztro

„Ennél magasabbra nem lehet tolni az árakat“

Az ország egyik legjobb pastryséfjeként tartották számon, amikor gondolt egyet, és 2008 márciusában, minden hírverés nélkül megnyitotta tenyérnyi desszertszalonját Vácon. Legközelebb akkor hallatott magáról, amikor harmadmagával az idei Open de Desserts de France cukrász-világbajnokság döntőse lett. Ezek szerint a világranglista 20. legjobb cukrásza most nálunk kínálja süteményeit. Mihályi Lászlóval a lyoni versenyről, az alapanyag szentségéről és a magyar cukrászszakmáról beszélgettünk.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Bloggerek tepsije - indul a licit

Mogyoróvajas keksz, gyömbéres bonbon, narancsgrillázs lepény – nem éppen megszokott aukciós tárgyak. Most ilyen múlandó gyönyörűségekre licitálhatunk különböző posztokon 25 gasztroblogger jóvoltából.

Tóth Sándor Gasztro

Jamie Oliver főz a G20-nak

Az angol miniszterelnök felkérésére Jamie Oliver gondoskodik a szigetország fővárosába érkező állam- és kormányfők díszvacsorájáról.

hvg.hu Plázs

Nem hisz a csodadiétákban? Energiaszegény receptek

A gyors, kampányszerű fogyókúrák helyett inkább az életmódunkon változtassunk. Fontos, hogy a testtömeg-csökkentő diéta alatt soha ne legyünk farkaséhesek. Íme néhány energiaszegény recept.

Gasztro

Budapestre jön a Nobu?

Újabb falatok pottyannak az asztalunkra a nagyvilág konyhájából. Úgy hírlik, a tradicionális japán konyhát fúziós elemekkel rendkívül sikeresen ötvöző Nobu hamarosan az egyik belvárosi, ötcsillagos szállodában fog megnyílni.

Gasztro

Az ördög patája nyomán

Itt a tavasz, lassan színesedik a piac. Várjuk és vágyjuk a primőr zöldséget. Az elsők között kacsingat ránk az újhagyma. De ott a kamrában még az ördögadta régi is.

Vétek György Gasztro

„Francia csók, ázsiai érintéssel”

A szakácsok többségének egy-egy étterem nyitása jelenti a fordulópontot az életében. Biró Norbert esetében először éppen fordítva történt: a budapesti Royal bezárása után, a düsseldorfi Sheraton konyháján döbbent rá, hogy mennyi mindenre nem tanították meg itthon. A vélt hiányosságokat sikeresen bepótolta, s nem sokkal azután, hogy hazajött, 23 évesen az ország legfiatalabb konyhafőnök-helyettese lett az ötcsillagos Kempinski hotel gourmet éttermében.

Tóth Sándor Gasztro

Mi történt a Kövér Kacsában?

Szaftos botrányba keveredett néhány hete a világ legjobb angol szakácsa és étterme. A Fat Duck, a Kövér Kacsa átmenetileg egy helyben totyogott, míg a sztárséf, Heston Blumenthal magyarázkodásra kényszerült.

hvg.hu Gasztro

Világbajnok magyar pálinkafőzde

A Destillata 2009 nemzetközi párlatversenyen az Agárdi Pálinkafőzde megkapta az elérhető legmagasabb szakmai elismeréseket. Kiérdemelte az Év Főzdéje címet, termékei közül több az Év Pálinkája, szakmai vezetőjük, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A hosszú élet titka: az isteni joghurt

Nem túlzás, hogy jó ideje joghurt folyik a tv-csatornák vízcsapjából. Lassan már az óvodások is Bifidus essensisről, actiregularisról, belső ritmusról és napi beviteli értékről selypegnek.

Gasztro

Licitálni lehet a McDonald’s menüjére

Leáldozóban a McDonald’s csillaga Kínában. A csökkenő eladások ellensúlyozására az e-business-be társult be az óriáscég. Új akciójukat a Taobao aukciós site-al indították, melyet a kínai Ebay-nek is neveznek, és 90 millió regisztrált felhasználója van.

Tóth Sándor Gasztro

Spórolás és válságkonyha - egy jó példa

Mindenhol komolyan foglalkoztatja a szakembereket, milyen hatással van a gazdasági válság a bevásárlási-étkezési szokásokra, az éttermek működésére. Íme a spanyol példa.

Várkonyi Ádám Gasztro

Három francia klasszikus - receptek

Hogy milyen jelentőségű a világ gasztronómiájában a francia konyha, azt felesleges ecsetelni. Áhítatoskodás és túllihegés helyett inkább koppintsunk belőle, otthon a konyhában. Ezúttal három kifejezetten házias ételt mutatunk be.

hvg.hu Gasztro

Paprikás csirke a Lánchíd tetején

Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság ezúttal, március 12-én Magyarországon, a Lánchíd tetején, 45 méterrel a Duna szintje fölött főzte meg legendássá vált paprikás csirkéjét.

1
202 203 204 205 206
234
Az ukrán főparancsnok szerint túl kevés katonájuk van a hadseregben

Az ukrán főparancsnok szerint túl kevés katonájuk van a hadseregben

Duma Aktuál: Kubista négyszögek mögé rejtették a trieszti kikötő terveit

Duma Aktuál: Kubista négyszögek mögé rejtették a trieszti kikötő terveit

Unalmassá vált, alig fejleszt valamit, de a pénz kell neki: Zuckerberg kiakadt az Apple-re

Unalmassá vált, alig fejleszt valamit, de a pénz kell neki: Zuckerberg kiakadt az Apple-re

NGM: garantálni kell, hogy a hazai üzemanyagárak a szomszédos országok átlagára alatt maradjon

NGM: garantálni kell, hogy a hazai üzemanyagárak a szomszédos országok átlagára alatt maradjon

Szerbiába utazott Orbán Viktor

Szerbiába utazott Orbán Viktor

Kerkez Milos gólt szerzett a Premier League-ben

Kerkez Milos gólt szerzett a Premier League-ben

„Szeressük egymást, hogy annál jobban gyűlölhessünk mindenkit, aki nem magyar”

„Szeressük egymást, hogy annál jobban gyűlölhessünk mindenkit, aki nem magyar”

Gyere, te bárki - Sziámi AndFriends albumpremier a HVG-n

Gyere, te bárki - Sziámi AndFriends albumpremier a HVG-n

Geszti Péter: „Az indulatok, a hergelés uralkodik felettünk”

Geszti Péter: „Az indulatok, a hergelés uralkodik felettünk”

A címlapról ajánljuk