Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Joule Caffeine Bracelet – lehetne egy újhullámos kávézó neve is, ám ez tényleg egy karkötő. Nyomatja a koffeint, de sehol egy kotyogó, kávés csésze, teás bögre. Gasztronómiai élvezeti értéke valószínűleg a nullával egyenlő.
A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg május 10-11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszer-ipari szakkiállítás keretében. Hogy ki képviseli a házigazda Magyarországot, az csütörtökön késő délután derül ki.
A világ egyik legnagyobb gasztroguruja, a sokcsillagos francia séf, Gordon Ramsay mentora, Guy Savoy tért be Valentin-napkor a budapesti Costesbe vacsorázni. Szerinte három Michelin-csillagot érdemelne a hely.
Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.
Kisebb, nem igazán ismert pincészetek is tudnak remek borokat készíteni, és az értő publikum meg is találja ezeket. Ez a legfontosabb tanulsága a Borjour és a Borháló közös akciójánk, amelyben a közönség, a fogyasztók véleményét kérdezték 700 borról. Új díj is született: három árkategóriában osztották ki a legjobb ár-érték arányú boroknak a Borháló mÉrték díjat.
A bikavér alapja a kékfrankos, a párbajozó felek ebben biztos, hogy egyetértenek. A "párbajsegédek", azaz a bikavérpárti borkedvelők pedig február 26-án a Corinthia Hotel Budapest báltermében kóstolhatnak az Eger-Szekszárd viadalon.
A nemzetközi csokoládévilág térképén ott a helye egy angyalföldi csokoládémanufaktúrának. A szakma és persze az édesszájú fogyasztók lesik, hogy mi lesz a következő nagy dobása.
Piros színével és a formájával mintha csak Valentin napra teremtődött volna az eper. A palacsintát pedig mindenki szereti. Hát még azt, aki ilyen epres-mascarponés desszerttel lepi meg kedvesét.
A Danubius Hotel Gellért közel 100 éves történetének egyedülálló átváltozására készül február 19-21 között. A patinás szálló az ország legnagyobb sörkocsmájává alakul az első téli sörfesztivál alkalmából.
A legmagasabb minőségű borok készítésére, a szőlőtelepítéstől a borkészítésig az átláthatóságra, az etikus magatartásra szövetkeztek annak idején az 1990-ben alakult Pannon Bormíves Céh tagjai. A mostani elnök, Jekl Béla borász többek között arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy a korábbi célok felélesztésével, újult erővel tevékenyen részt vennének Magyarország imázsépítésében.
Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítik közös házasításukat, amelybe az Év Pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül.
Lenne egy fogadásunk rá, hogy a pénteki hivatalos kommunikáció szerint óriási népszerűségnek örvendett az idén is a Torkos Csütörtök. Úgyis, mint a Gasztronómia Évének nyitánya.
Ha február, akkor furmint, és ha furmint, akkor immáron hagyományosan az összbornépi kóstolóval kezdjük. A hónap elején idén hetedszer gyűlekeztek a városligeti Vajdahunyadvárban a furmint szerelmesei, hogy több mint másfélszáz bor ízlelgetése közben igyekezzenek megfejteni e fajta titkát. Vagy, hogy „csak” élvezzék a fajta ezerféle arcát.
Meglehetősen szokatlan, ha egy nagyobb gyár tulajdonosa színre lép, és nemcsak, hogy keresi és finanszírozza a lehetőségeket termékei reklámozására, hanem az arcát is adja hozzá. Persze, ha sörről van szó, az mindjárt más. S pláne, ha ez történetesen a cseh Stanislav Bernard.
Itt a húshagyó kedd, a hamvazó szerda, még megfejeljük egy torkos, avagy zabáló csütörtökkel és búcsúzunk a farsangtól. Így a végén még belehúzhatunk. De ki mondja, hogy legközelebb csak egy év múlva ehetünk krumpli fánkot, Eclairt, képviselő fánkot, cukkini blinit?