Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Napi merítés

Pert nyert a vegetáriánus elítélt

Egy lengyelországi elítélt pert nyert a lengyel állammal szemben, ugyanis az nem tartotta tiszteletben a buddhista börtönlakó táplálkozási szokásait - olvasható a Lengyelország Ma blogon.

life-style.hu Gasztro

A legjobb karácsonyi sütemények

A történelem során az eltérő tájakon más és más szokások alakultak ki a karácsonyi készülődés illetve a nagy ünneplés kapcsán. A különböző konyhák édességeit mutatjuk most be, és egy különleges receptet is, amely valódi egzotikum lehet az ünnepi asztalon.

hvg.hu Gasztro

Vacsoracsata helyett desszertpárbaj

Hogy mennyi köze van a gasztronómiához a kereskedelmi csatornák főzős házi műsorainak, meg a bulvármagazinok celeb konyhatündéri receptjeinek, azt most ne firtassuk. Egy kis, szó szerint, édes bolondozás így ünnepek előtt még talán elmegy. Legfeljebb lenyúlunk egy-két ötletet.

Szegő Iván Miklós Gasztro

Ki lesz az év fiatal borásza?

A 2010 Fiatal Magyar Borásza elnevezésű internetes szavazás apropóján tartottak a múlt héten borkóstolóval egybekötött bemutatót a címért versengő ifjú szakemberek.

hvg.hu Gasztro

Kávé és pezsgő: nem racionális élmény

Az ünnepre pezsgővel koccintunk, a közös étkezéseket pedig rendszerint egy jó kávéval zárjuk. Nincs ebben semmi különös, s valószínűleg nem is jut eszünkbe, hogy bármiféle harmóniát keressünk a kávé és a pezsgő között.

Kovács Gábor Gasztro

Sörvacsorák 2.: német sörökkel franciásan

Úgy tűnik, tényleg megtörtént az áttörés, és számíthatunk rá, hogy a sörkülönlegességek kedvelőinek igényeit egyre több helyen igyekeznek majd sörvacsorák szervezésével is kielégíteni. Az elmúlt héten Budapesten két sörvacsora is megejtődött.

hvg.hu Gasztro

Év Bortermelője 2010: Légli Ottó

A Magyar Bor Akadémia elnöksége december 3-án 12 órakor sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra, melyik borász érdemelte ki az idén az Év Bortermelője díjat.

MTI Gasztro

McDonald's: bővül a McCafé-lánc

Év végéig még két új taggal - egy budapestivel és egy budaörsivel - bővül a McCafé kávézólánca, így ez vég végére 37-re nő az egységek száma. A beruházások éves összértéke pedig eléri 100 millió forintot - közölte a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

hvg.hu Gazdaság

Újjáalakult a Bormarketing Bizottság

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a múlt héten nevezte ki az újjáalakuló Bormarketing Bizottság tagjait. A testület alakuló ülésen a bizottság elnökéül Geönczeöl Attila marketing szakembert választották meg.

hvg.hu Napi merítés

Hullámpincében érlel pezsgőt egy szlovén vállalkozó

Nem olyan régen lehetett arról olvasni, hogy egy csapat búvár fogyasztható, 200 éves pezsgőt talált a habok alatt. Most egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja - olvasható a Borravaló.hu oldalon.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Pompos

Ha akarjuk, ha nem, már megint csak pár hét van hátra az ünnepekig, amit az is jelez, hogy jártunkban-keltünkben egyre több karácsonyi vásárra bukkanhatunk. Ha a portékáknak ellen tudunk is állni, a forralt bornak, sült kolbásznak és pláne a pomposnak nemigen.

Kuszkó-Kalovits Judit Gasztro

Gasztroturista: Buda, te csodás!

A Duna jobb partja tele van meglepetésekkel. Ha már elegünk van a hangoskodó pesti nyüzsgésből, keljünk át a másik oldalra. Van itt bőven felfedezni való, kisebb-nagyobb csoda, és van persze némi nagyhangú-nagyképű magamutogatás is. Az elkövetkezendőkben több sétában mutatjuk meg, hova térjenek be, ha Budán járnak. Íme az első utunk.

V. Gy. Gasztro

Mi van a kolbászban?

Állítólag Kínában a kínai kaját egyszerűen csak kajának nevezik, mint ahogyan Békéscsabán is csak kolbásznak hívják a csabai kolbászt. Pedig a csabai, vagy a közeli nagy vetélytárs, a gyulai kolbász nem magyar találmány, sőt maga a kolbász, mint műfaj sem a Kárpát-medencében született meg.

life-style.hu Gasztro

Új szakácskönyv Segal Viktortól – ajánló

Szerencsére egyre több nemzetközileg is elismert magyar séf dönt úgy, hogy saját szakácskönyvvel rukkol elő. Segal Viktor könyve a különböző nemzetek alapanyagainak és főzési technológiáinak ötvözésére épülő gasztronómiai irányzat egyik úttörő gyűjteménye lehet.

1
166 167 168 169 170
234
Durván drágul a Netflix

Durván drágul a Netflix

Ennyire drága a magyaroknak a gyorshajtás a szomszédos országokhoz képest

Ennyire drága a magyaroknak a gyorshajtás a szomszédos országokhoz képest

Hajdú Péter: Friderikusszal elsodort minket egymástól a politika

Hajdú Péter: Friderikusszal elsodort minket egymástól a politika

Jön az ónos eső, tíz megyében másodfokú a figyelmeztetés

Jön az ónos eső, tíz megyében másodfokú a figyelmeztetés

Slate-elemzés: Trump alapvetően félreérti Putyint és a többi zsarnokot, és azok ezzel nagyon is tisztában vannak  

Slate-elemzés: Trump alapvetően félreérti Putyint és a többi zsarnokot, és azok ezzel nagyon is tisztában vannak  

A WHO reméli, Donald Trump átgondolja azon döntését, hogy országát kilépteti a szervezetből

A WHO reméli, Donald Trump átgondolja azon döntését, hogy országát kilépteti a szervezetből

Bezárja romániai hűtőgépgyárát a Haier, több mint 500 embert eresztenek szélnek

Bezárja romániai hűtőgépgyárát a Haier, több mint 500 embert eresztenek szélnek

Trump IT-s szövetségesei máris nyertek a Csillagkapun

Trump IT-s szövetségesei máris nyertek a Csillagkapun

Orbán a gázcsap tekergetésével építi az oroszbarát blokkot a térségben – most Ficónak kedveskedett

Orbán a gázcsap tekergetésével építi az oroszbarát blokkot a térségben – most Ficónak kedveskedett

A címlapról ajánljuk