Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A káposzta a zöldségek között a legjobb fej. Már a formájával is megelőzi a többieket. Hát még az IQ-val, ami benne van: kalóriaszegény, pénztárcakímélő, a levesektől a köretekig, a salátáktól a desszertekig minden fogáshoz kiváló alapanyag. Ráadásul itt van velünk egész évben. Kell-e ennél több bizonyíték a jófejségre?
Különleges boros esemény közeleg, amelynek keretében az érdeklődők két nap alatt összesen nyolcvan hazai borász kedvenc ételeit kóstolhatják majd meg. Kacsacomb vargányás széles metélttel, Bock steak, Minden idők csoki tortája – a középső fogás neve nem egy nagy rejtély, de vajon kinek a kedvence lehet a másik kettő?
A sztárszakácsnak az elmúlt pár évben több mint 20 könyve jelent meg, aminek nagy része sajnos Magyarországon még nem kapható, de a Csak könnyedén című műve kötelező darab. Kipróbáltuk a recepteket.
Igenis lehet alternatívája a bornak az éttermi vendéglátásban, különösen az úgynevezett borgyilkos ételek kísérőjeként, amikhez nehéz, vagy egyszerűen lehetetlen hozzáillő bort találni.
New Jersey egyik legjobb szakácsának szeptemberi öngyilkosságát az első híradások a skót Gordon Ramsay gasztronómiai valóságshowjával hozták összefüggésbe. Mára tisztult a kép, a háttérben sokkal inkább a megboldogult séf házasságon kívüli viszonyát, s depresszióját sejtik.
Borozós jelenet ugyan szinte minden második filmben van, de viszonylag csekély dramaturgiai jelentőséggel bír – leszámítva néhány, legalábbis e tekintetben kiemelkedő alkotást. Az utóbbi évek terméséből szüreteltünk egy puttonyra valót.
A világon egyedülálló bemutatóterem működik Egerben, a minaret lábánál, ahol közel 130 cukrászati mestermunka és egy komplett barokk marcipánszoba ejti ámulatba a látogatót. Készítőjük a kétszeres Guinness-rekorder Kopcsik Lajos mestercukrász, aki most éppen egy ötven darabból álló guruló tárlat készítésén fáradozik. Jövő év végén közkívánatra indulhat útjára ez a vándorkiállítás.
Most akkor egészséges-e a tojás vagy sem? Együk vagy ne együk? A tojás világnapja alkalmából készült összeállításunkból egy sor érdekes dolgot megtudhatnak, amelyek fényében lehet mérlegelni: igen vagy nem?
Belga sörfőzők köreiben még ma is erősen tartja magát az a nézet, miszerint a sörfőzés mesterségére maga Gambrinus, vagyis Jan Primus, Brabant hercege tanította meg őket.
Rémisztő legendák keringenek a világ szinte legnagyobb gasztronómiai elismerésének számító Michelin csillaggal járó megpróbáltatásokról. Lehet ezt azonban lazán és kedvesen is művelni, persze nem nálunk, hanem Svájcban.
A francia gasztronómia évszázadok óta Európa ízlésvilágának egyik fő meghatározója. A kávéházak, brasserie-k, bisztrók, kis éttermek és grand café-k a franciák mindennapjainak természetes színterei. Nincs mit csodálkozni azon, hogy ilyen gasztronómiai miliőben a gasztroblogok is nagyon népszerűek.
Ami a Földön megszokott és természetes, nem biztos, hogy működik a világűrben is. Így van ez a sörcsapolással is. Lehet egyáltalán sört csapolni a világűrben? A Serteperte blog ennek járt utána.
Bár a hamburger szó hallatán leginkább kiráz minket a hideg, tudjuk, nem lebecsülendő rajongó tábora van Big Mac-nek és társainak. Egyes fórumokon hatalmas vita folyik a tökéletes burgerről és lelőhelyeiről.
A legenda szerint a spaghetti alla carbonara (szénégető módra) a második világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja - olvasható a Bűvös szakács blogon.
A jövőben Magyarországon is egyre gyakoribb lesz az élelmiszerek fogyaszthatósági dátumának Európai Unióban használt, a magyarországihoz képest fordított jelölése, s több, mint egy év múlva kötelezővé is válik a fordított (nap/hónap/év) sorrend - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).