Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A fáma szerint, amikor egyszer Erdei Ferenc, neves néprajzkutatónk Baja környékén járva megszólította a Sugovica partján bográcsoló halászokat, megkínálnák-e halászlével, így válaszoltak: hát, ha az úr ízlése a halászlevet kívánja, de mi inkább a halból való levet adnánk.
A Franciaországba látogatók egyik, ha talán nem a legkedveltebb úti célja a varázslatos Provence. A csodás táj, a számtalan római és középkori emlék mellett különleges gasztronómiai élmények tárháza is.
Nemhogy sztárséfnek, még szakácsnak sem készült. S nem állítja, hogy már apró gyermekkorában a tűzhely körül forgolódott, de a nagymamája egyik süteményét Pesten, a Ráday utcai Costes vendégei is megkóstolhatják. A legjobb úton halad, hogy nevét meg-, és feljegyezzék a gasztronómia nagykönyvébe. A Costes executive séfje Portugáliában született, több neves konyhán dolgozott, és még csak 29 éves.
Egyre inkább divatba jönnek a szokatlan éttermek - így van már nudistavendéglő és jeges étterem is. A világ legeredetibb éttermeit egy ausztrál hírportál gyűjtötte csokorba.
Róma a terek városa. Nincs is jobb, mint valamelyiken kiülni egy kávézó vagy étterem teraszára és bámulni az Örök Város színes forgatagát. Az egyik leghangulatosabb a Piazza del Campo dei Fiori, azaz a Virágmező-tér Róma egyik legnagyobb, leglátványosabb napi piacával.
A gyorsbüfékben és Michelin-csillagos étteremben egyaránt fellelhető, roppanós bundában kisütött halszeletből és sült krumpliból álló menü másfél évszázada hódította meg a briteket. Mind a mai napig az egyik legnépszerűbb fogás és egyúttal idegenforgalmi „nevezetesség” a szigetországban.
Ezt is megéltük, mostantól négy napon át a kávé az egyik főszereplője a Millenáris Parkban megrendezett fesztiválnak. Sok olyasmit megtudhatunk róla, ami a hatvanas években Olaszországból elindult espresso-kultuszon innen s túl van.
Bécsben nemcsak fociünnep idején forog tömegével az idegen. Az európai és a tengerentúli turisták nagy kedvence a császárváros. S bizony vannak helyek, ahol télen-nyáron, mindig sorban állnak a népek a bejáratnál, árgus szemekkel vadászva szabad asztalokra. Az egyik ilyen a Sacher.
A Bristoli Egyetem kutatói által kidolgozott formula kilenc változóval számol. E képlet segítségével milliméterre pontosan ki lehet számítani a két kenyérszelet vastagságát, amely közé az ominózus sajt, a Cheddar kerül.
Német konyha - ennek hallatán leginkább a savanyú káposzta és a virsli jut az eszünkbe. Meglehetősen méltánytalanul. S nemcsak azért, mert mint egyetlen nemzetnél, itt sem állja meg a helyét az általánosítás, hanem mert nem véletlen, hogy az országban kétszáz sztárszakács forgatja a fakanalat.
A 21. századi konyhaművészet ismeretéhez folyamatos tanulásra és fejlődésre van szükség. Ennek az útnak a mérföldköve a Chef Akadémia, amely alapjaiban fogja meghatározni a résztvevők további alkotótevékenységét - nyilatkozta Kalla Kálmán az Educatio CulinArtist Chef Akadémia tavaszi kurzusának diplomaátvételekor.
Még két hét és a Budai Várban megszólalnak a fanfárok, bevonulnak a lovagrendek: terítve a Magyarok Nagy Asztala. Ám a gasztronómia ünnepe nem csak a különleges traktáról szól.