Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Halászlé bajai módra: egy győztes recept

A fáma szerint, amikor egyszer Erdei Ferenc, neves néprajzkutatónk Baja környékén járva megszólította a Sugovica partján bográcsoló halászokat, megkínálnák-e halászlével, így válaszoltak: hát, ha az úr ízlése a halászlevet kívánja, de mi inkább a halból való levet adnánk.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Franciaország zöldséges kertje, ősi receptjei

A Franciaországba látogatók egyik, ha talán nem a legkedveltebb úti célja a varázslatos Provence. A csodás táj, a számtalan római és középkori emlék mellett különleges gasztronómiai élmények tárháza is.

Szikora Katalin Gasztro

A hónap séfje: Miguel Rocha Vieira – Costes étterem

Nemhogy sztárséfnek, még szakácsnak sem készült. S nem állítja, hogy már apró gyermekkorában a tűzhely körül forgolódott, de a nagymamája egyik süteményét Pesten, a Ráday utcai Costes vendégei is megkóstolhatják. A legjobb úton halad, hogy nevét meg-, és feljegyezzék a gasztronómia nagykönyvébe. A Costes executive séfje Portugáliában született, több neves konyhán dolgozott, és még csak 29 éves.

MTI Gasztro

A világ legeredetibb éttermei

Egyre inkább divatba jönnek a szokatlan éttermek - így van már nudistavendéglő és jeges étterem is. A világ legeredetibb éttermeit egy ausztrál hírportál gyűjtötte csokorba.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A római Campo dei Fiori: ne virágot keressünk

Róma a terek városa. Nincs is jobb, mint valamelyiken kiülni egy kávézó vagy étterem teraszára és bámulni az Örök Város színes forgatagát. Az egyik leghangulatosabb a Piazza del Campo dei Fiori, azaz a Virágmező-tér Róma egyik legnagyobb, leglátványosabb napi piacával.

Vétek György Gasztro

Fish & chips: a sztárséf trükkje

A gyorsbüfékben és Michelin-csillagos étteremben egyaránt fellelhető, roppanós bundában kisütött halszeletből és sült krumpliból álló menü másfél évszázada hódította meg a briteket. Mind a mai napig az egyik legnépszerűbb fogás és egyúttal idegenforgalmi „nevezetesség” a szigetországban.

Gőgh Csilla Gasztro

Egy csészényi élvezet

Ezt is megéltük, mostantól négy napon át a kávé az egyik főszereplője a Millenáris Parkban megrendezett fesztiválnak. Sok olyasmit megtudhatunk róla, ami a hatvanas években Olaszországból elindult espresso-kultuszon innen s túl van.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

A 175 éves Sacher-torta eredeti receptje

Bécsben nemcsak fociünnep idején forog tömegével az idegen. Az európai és a tengerentúli turisták nagy kedvence a császárváros. S bizony vannak helyek, ahol télen-nyáron, mindig sorban állnak a népek a bejáratnál, árgus szemekkel vadászva szabad asztalokra. Az egyik ilyen a Sacher.

hvg.hu Gasztro

Saját pezsgővel rukkolt elő Etyek

Chardonnay, Olaszrizling, Ezerjó, Sauvignon Blanc, Királyleányka, újabban Pinot Noir és Cabernet Sauvignon - az etyeki borvidék jellegzetes, üde borai. Szépen megállják a helyüket magukban is, de házasításukból kiváló pezsgő alapborok készülnek.

MTI Shake

Ez vicc? Megvan az ideális sajtos szendvics képlete

A Bristoli Egyetem kutatói által kidolgozott formula kilenc változóval számol. E képlet segítségével milliméterre pontosan ki lehet számítani a két kenyérszelet vastagságát, amely közé az ominózus sajt, a Cheddar kerül.

Gőgh Csilla Gasztro

Németország: nemcsak savanyú káposzta és virsli

Német konyha - ennek hallatán leginkább a savanyú káposzta és a virsli jut az eszünkbe. Meglehetősen méltánytalanul. S nemcsak azért, mert mint egyetlen nemzetnél, itt sem állja meg a helyét az általánosítás, hanem mert nem véletlen, hogy az országban kétszáz sztárszakács forgatja a fakanalat.

hvg.hu Gasztro

Miről szól a 21. századi konyhaművészet?

A 21. századi konyhaművészet ismeretéhez folyamatos tanulásra és fejlődésre van szükség. Ennek az útnak a mérföldköve a Chef Akadémia, amely alapjaiban fogja meghatározni a résztvevők további alkotótevékenységét - nyilatkozta Kalla Kálmán az Educatio CulinArtist Chef Akadémia tavaszi kurzusának diplomaátvételekor.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A lenézett piszke: mit kezdjünk vele?

Már ott szerénykedik a piacokon a sokak által méltánytalanul lenézett, másoknak a nagymama konyháját, gyermekkorukat idéző gyümölcs: az egres.

hvg.hu Gasztro

Bevonulás a Budai Várba

Még két hét és a Budai Várban megszólalnak a fanfárok, bevonulnak a lovagrendek: terítve a Magyarok Nagy Asztala. Ám a gasztronómia ünnepe nem csak a különleges traktáról szól.

hvg.hu Gasztro

Az első írásos magyar recept

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum látogatói június 21-én este a reneszánsz konyha rejtelmeibe pillanthatnak be.

1
213 214 215 216 217
234
Ájurvéda gyógyító képzéseket több magyar egyetem is kínál, de az igazi tudásért Indiába kell menni

Ájurvéda gyógyító képzéseket több magyar egyetem is kínál, de az igazi tudásért Indiába kell menni

Osztályfőnöki intő miatt nem mert hazamenni egy 10 éves kisfiú, aluljáróban találtak rá a rendőrök

Osztályfőnöki intő miatt nem mert hazamenni egy 10 éves kisfiú, aluljáróban találtak rá a rendőrök

Economist: Átvészelheti-e Európa a Trumpnádót?

Economist: Átvészelheti-e Európa a Trumpnádót?

Már csőre töltve az első debreceni villanyautó a hazai piacot uraló BMW-től

Már csőre töltve az első debreceni villanyautó a hazai piacot uraló BMW-től

Kabrióval és sportos villanyautóval újít Magyarországon a Mini

Kabrióval és sportos villanyautóval újít Magyarországon a Mini

Brüsszel kedvéért csökkentette a magyar kormány a kiadásnövekedési terveit

Brüsszel kedvéért csökkentette a magyar kormány a kiadásnövekedési terveit

Két többgyermekes kárpátaljai család pereli a bíróságon Pál Norbert kormánybiztost

Két többgyermekes kárpátaljai család pereli a bíróságon Pál Norbert kormánybiztost

Ha Orbán nem is, egy fideszes biztosan kint lesz Trump hétfői beiktatásán

Ha Orbán nem is, egy fideszes biztosan kint lesz Trump hétfői beiktatásán

Be lehet-e csapni az arcfelismerést?

Be lehet-e csapni az arcfelismerést?

A címlapról ajánljuk