Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Halászlé bajai módra: egy győztes recept

A fáma szerint, amikor egyszer Erdei Ferenc, neves néprajzkutatónk Baja környékén járva megszólította a Sugovica partján bográcsoló halászokat, megkínálnák-e halászlével, így válaszoltak: hát, ha az úr ízlése a halászlevet kívánja, de mi inkább a halból való levet adnánk.

Lőrincz Zsolt Gasztro

Franciaország zöldséges kertje, ősi receptjei

A Franciaországba látogatók egyik, ha talán nem a legkedveltebb úti célja a varázslatos Provence. A csodás táj, a számtalan római és középkori emlék mellett különleges gasztronómiai élmények tárháza is.

Szikora Katalin Gasztro

A hónap séfje: Miguel Rocha Vieira – Costes étterem

Nemhogy sztárséfnek, még szakácsnak sem készült. S nem állítja, hogy már apró gyermekkorában a tűzhely körül forgolódott, de a nagymamája egyik süteményét Pesten, a Ráday utcai Costes vendégei is megkóstolhatják. A legjobb úton halad, hogy nevét meg-, és feljegyezzék a gasztronómia nagykönyvébe. A Costes executive séfje Portugáliában született, több neves konyhán dolgozott, és még csak 29 éves.

MTI Gasztro

A világ legeredetibb éttermei

Egyre inkább divatba jönnek a szokatlan éttermek - így van már nudistavendéglő és jeges étterem is. A világ legeredetibb éttermeit egy ausztrál hírportál gyűjtötte csokorba.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A római Campo dei Fiori: ne virágot keressünk

Róma a terek városa. Nincs is jobb, mint valamelyiken kiülni egy kávézó vagy étterem teraszára és bámulni az Örök Város színes forgatagát. Az egyik leghangulatosabb a Piazza del Campo dei Fiori, azaz a Virágmező-tér Róma egyik legnagyobb, leglátványosabb napi piacával.

Vétek György Gasztro

Fish & chips: a sztárséf trükkje

A gyorsbüfékben és Michelin-csillagos étteremben egyaránt fellelhető, roppanós bundában kisütött halszeletből és sült krumpliból álló menü másfél évszázada hódította meg a briteket. Mind a mai napig az egyik legnépszerűbb fogás és egyúttal idegenforgalmi „nevezetesség” a szigetországban.

Gőgh Csilla Gasztro

Egy csészényi élvezet

Ezt is megéltük, mostantól négy napon át a kávé az egyik főszereplője a Millenáris Parkban megrendezett fesztiválnak. Sok olyasmit megtudhatunk róla, ami a hatvanas években Olaszországból elindult espresso-kultuszon innen s túl van.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

A 175 éves Sacher-torta eredeti receptje

Bécsben nemcsak fociünnep idején forog tömegével az idegen. Az európai és a tengerentúli turisták nagy kedvence a császárváros. S bizony vannak helyek, ahol télen-nyáron, mindig sorban állnak a népek a bejáratnál, árgus szemekkel vadászva szabad asztalokra. Az egyik ilyen a Sacher.

hvg.hu Gasztro

Saját pezsgővel rukkolt elő Etyek

Chardonnay, Olaszrizling, Ezerjó, Sauvignon Blanc, Királyleányka, újabban Pinot Noir és Cabernet Sauvignon - az etyeki borvidék jellegzetes, üde borai. Szépen megállják a helyüket magukban is, de házasításukból kiváló pezsgő alapborok készülnek.

MTI Shake

Ez vicc? Megvan az ideális sajtos szendvics képlete

A Bristoli Egyetem kutatói által kidolgozott formula kilenc változóval számol. E képlet segítségével milliméterre pontosan ki lehet számítani a két kenyérszelet vastagságát, amely közé az ominózus sajt, a Cheddar kerül.

Gőgh Csilla Gasztro

Németország: nemcsak savanyú káposzta és virsli

Német konyha - ennek hallatán leginkább a savanyú káposzta és a virsli jut az eszünkbe. Meglehetősen méltánytalanul. S nemcsak azért, mert mint egyetlen nemzetnél, itt sem állja meg a helyét az általánosítás, hanem mert nem véletlen, hogy az országban kétszáz sztárszakács forgatja a fakanalat.

hvg.hu Gasztro

Miről szól a 21. századi konyhaművészet?

A 21. századi konyhaművészet ismeretéhez folyamatos tanulásra és fejlődésre van szükség. Ennek az útnak a mérföldköve a Chef Akadémia, amely alapjaiban fogja meghatározni a résztvevők további alkotótevékenységét - nyilatkozta Kalla Kálmán az Educatio CulinArtist Chef Akadémia tavaszi kurzusának diplomaátvételekor.

Lőrincz Zsolt Gasztro

A lenézett piszke: mit kezdjünk vele?

Már ott szerénykedik a piacokon a sokak által méltánytalanul lenézett, másoknak a nagymama konyháját, gyermekkorukat idéző gyümölcs: az egres.

hvg.hu Gasztro

Bevonulás a Budai Várba

Még két hét és a Budai Várban megszólalnak a fanfárok, bevonulnak a lovagrendek: terítve a Magyarok Nagy Asztala. Ám a gasztronómia ünnepe nem csak a különleges traktáról szól.

hvg.hu Gasztro

Az első írásos magyar recept

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum látogatói június 21-én este a reneszánsz konyha rejtelmeibe pillanthatnak be.

1
213 214 215 216 217
234
Publicus: Minden második megkérdezett szerint Szalay-Bobrovniczky Kristófnak le kellene mondania az újdörögdi baleset miatt

Publicus: Minden második megkérdezett szerint Szalay-Bobrovniczky Kristófnak le kellene mondania az újdörögdi baleset miatt

Ferenc pápa húsvéti beszéde: A „mártír Ukrajna”, családon belüli erőszak, kirekesztettek és migránsok

Ferenc pápa húsvéti beszéde: A „mártír Ukrajna”, családon belüli erőszak, kirekesztettek és migránsok

Magyarország tökéletes hely arra, hogy kínunkban röhögjünk  

Magyarország tökéletes hely arra, hogy kínunkban röhögjünk  

Drága mulatság udvariaskodni a mesterséges intelligenciával, de lehet, hogy megéri

Drága mulatság udvariaskodni a mesterséges intelligenciával, de lehet, hogy megéri

Húsvéthétfőtől szabadon járhat-kelhet Galambos Lajos

Húsvéthétfőtől szabadon járhat-kelhet Galambos Lajos

Lakossági tudatosság: akár harmadával is csökkenthetnénk a vegyes kukánk tartalmát

Lakossági tudatosság: akár harmadával is csökkenthetnénk a vegyes kukánk tartalmát

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott a csengtui világkupán

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott a csengtui világkupán

Nagy Márton húsvét előtt fejet cserélt a hadiipari beszerzéseknél

Nagy Márton húsvét előtt fejet cserélt a hadiipari beszerzéseknél

„Politikussal barátkozni – ennél rosszabbat el sem tudok képzelni” – Russell Howard brit stand-upos a HVG-nek

„Politikussal barátkozni – ennél rosszabbat el sem tudok képzelni” – Russell Howard brit stand-upos a HVG-nek

A címlapról ajánljuk