Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az egész országban egyedülálló módon úgynevezett nagygöncöt gyártanának egy Érsekvadkerten felállítani készülő üzemben. A nagygönc egy töpörtyűs burgonyagombóc.
Az eddigi legnagyobb szarvasgomba Magyarországon 920 grammos volt. Az új példány 1,28 kiló, alig 30 grammal marad el a világcsúcstartó szarvasgombától.
Ultrapasztőrözött, aszeptikus, UHT, ESL- bűvös szavak, rövidítések a tejes dobozokról. De mit jelentenek? S hogyan állhat el egy tej fél évig? Egyáltalán tej van a dobozban?
A vendéglősök tízparancsolata szerint a vendégnek mindig igaza van. Ha mégse, akkor a vendéglős nem ismeri ezt az alapvető első pontot, s vannak rá esélyek, hogy a többit sem.
A görögdinnye szezononként legalább kétszer keveredik gyanúba. Az elején és a végén. Először azért, mert lehet, hogy tényleg görög, aztán meg azért, mert egy bizonyos Lőrincnek engedi, hogy garázdálkodjon. Most azonban fussunk a legközelebbi árushoz, tapogassuk, kongassuk, vegyük, együk.
Ezzel a felhívással indult nemrégiben verseny hazai séfeknek, szakácsoknak. A döntőbe jutott legjobb hét versenyző július 22-én a METRO Gasztroakadémián mérte össze tudását. A nyertes egy sült makrélás tányérral utazik Pármába.
Barackpálinkás és paprikás fagyi, libaburger, tokaji aszú, 100 éves szódakészítő gépből szóda a fröccshöz és még megannyi jóság, ami csak és kizárólag a mienk. Először együtt mind a 41 hungarikum mától vasárnap estig a Budai Várban.
Hat évvel ezelőtt, 2008-ban gabonanemesítéssel kezdődött, és most júliusban fejeződött be az a program, aminek a végeredménye Magyarország első, saját biosöre. Az Alakor már az élelmiszeráruházak polcain van.
A címadó dalban a Bikini együttes már régen megmondta a tutit. De mennyien szeretik valójában a fagyit, melyek a kedvencek, és kik nyalják, kanalazzák el a legtöbbet a hideg édességből? Egy legújabb hazai felmérés szerint a lakosság ötöde fogyaszt minden héten legalább egyszer fagylaltot, és a nők favorizálják igazán a jeges nyalatot. A legnépszerűbb klasszikusok pedig sorrendben: a csoki, a citrom és a sztracsatella.
A düh időnként komoly kreativitáshoz vezet. Jelenlegi eredményünk egy nem is annyira enyhe felindulásból született savanyúság. A szendvicsuborka mutatós, könnyen elkészíthető, és persze ízletes is, különben minek spájzolnánk. Ráadásul sokkal kevesebből előállítható, mint amennyit gourmet boltok polcairól levéve fizetnünk kellene érte.
Már rég nem úgy van, hogy csak nyáron eszünk fagyit meg jégkrémet, az viszont nem változott, hogy ilyenkor ipari mennyiségeket tüntetünk el. Na de, mit eszünk? Megkóstoltunk 12 különböző családi kiszerelésű terméket. Érdekes kísérlet volt, de nem biztos, hogy megkockáztatnánk még egyszer.
Meglepődött legutóbbi, hungarikumokról szóló kutatásának eredményén a Magyar Ízek Alapítvány, kiderült ugyanis, hogy a magyarok több mint kétharmada legfeljebb három hungarikumot tud megnevezni.
A zöldség- és gyümölcslevek mentették meg Joe Cross életét, akinek lassan kultusszá váló juice programját milliók követik. Nem találta fel a spanyol viaszt, csak éppen formába itta magát. Egy pár napot esetleg mi is rászánhatunk, mondjuk, az új fürdőruha kedvéért.
Ha azt mondjuk, szódavíz, legtöbbünknek a fröccs jut eszébe. Aztán Jedlik Ányos, akinek a szénsavas hungarikumot köszönhetjük. Most meg itt egy újabb magyar buborékos lelemény.
A virginiai Smithfieldben lévő Isle Of Wight Megyei Múzeumban őrzött gasztronómiai "csodát" 1902-ben készítette a Gwaltney húsüzem, először pácolták, majd többször füstölték, ám később a húsüzem tárolójában felejtették.