szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Három hónapos projekt keretében készült el XVI.

Három hónapos projekt keretében készült el XVI. Benedek pápa fotelje, amin megpihen a vasárnapi mise alatt a közép-angliai Birmingham egyik parkjában. A Cardinal Newman School egyik vezetője által irányított mesterek különös gonddal készítették a bútordarabot, a három oltárt és a kiegészítő bútorokat. Pénzt nem fogadtak el.

A tévések is nagyon készülődnek
©
Íme a hatalmas oltár és közepén a design fotel
©

Newman kardinális alapította a helyi oratóriumot, a szegények egyik legismertebb oltalmazója volt. A pap 1890-ben halt meg. Az emlékét is felidéző vasárnapi ceremónia nyomán egy lépéssel közelebb kerül majd a szentté avatáshoz – írta az egyik helyi online újság.

Ugyancsak helyi mesterek munkája a mise alatt használatos egyházi kellékek egy csoportja. Egy helyi ezüstműves készítette a szertartás alatt használatos kupákat, illetve egy asztalos a nagyméretű mahagóni tokot, amibe belehelyezik a legnagyobb kupát.

A nagy kupa és tartó doboza
©

A legnagyobb városi parkban megtartandó egyházi rendezvényre csakis csoportosan lehet elmenni és jegyet is kell váltani. A BBC helyi tudósítása szerint előzetesen mindenkinek a lakóhelye szerinti templomban kellett jelentkezni. Előre megadtak egy maximum létszámot, vitás esetekben kisorsolták a részvétel jogát. Legfeljebb ugyanis csak 70 ezer hívőt engednek be a parkba, amit szigorú biztonsági kordon véd ezekben az órákban. Birmingham a katolikus egyházfő nagy-britanniai látogatásának utolsó állomása. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!