Kövér legyőzte Orbánt és Trumpot

Kövér legyőzte Orbánt és Trumpot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy hete ilyenkor a politika iránt kicsit is érdeklődő magyarok arra készültek, hogy Orbán Viktor és az amerikai elnök találkozik a Fehér Házban. Arra viszont senki nem gondolt, hogy Kövér László ellopja a show-t. A hvg.hu heti belpolitikai összefoglalója.

Annyi váratlan fordulat volt a magyar politikatörténetben, hogy már az sem okozott meglepetést, amikor egy-egy lakossági fórum nagyobbat harapott a hírpiacból, mint egy olyan horderejű esemény, mint Orbán Viktor és Donald Trump hétfői találkozója. Kövér László vitte, illetve vette el a miniszterelnök és az amerikai elnök elől a felületet.

A házelnök már keddi, siófoki fellépésén erősen kezdett, majd ezt a végletekig fokozta.

Agymosás

Az MTI(!!!) tudósítása szerint Siófokon azt mondta, hogy az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de idézett egy friss felmérést. Ez alapján Németországban az emberek többsége nem a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, hanem a klímaváltozást, ami Kövér szerint a "független és pártatlan" média agymosó hatása miatt van.

Arról is beszélt, hogy a "főáramú, Brüsszelt is uraló" politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a bevándorlás helyett a jogállamiság, "a kelet-európai országok hálátlansága" vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje. Erről a nyilatkozatról a hivatalosságok egy nappal később azt állították, hogy az állami távirati iroda pontatlan volt és közölték a szöveghű változatot is, íme:

"Tehát, ha az ember minden nap találkozik a 'nagyon differenciált, független, pártatlan és objektív' média agymosó hatásával, akkor természetesen egy idő után maga is másképp látja a világot, mint ahogy annak előtte"

– mondta tehát Kövér László.

Véres valóság

A „helyreigazítás” miatt mintha elkezdett volna kihűlni a téma, de a házelnök nem hagyta annyiban. Az Index tudósítása szerint másnap, egy zuglói esti lakossági fórumon visszaállította az üzemi hőmérsékletet. Kövér László egy ártatlannak látszó kérdésre pörgött fel. Íme a kérdés:

Hogyan lehet megőrizni a keresztény kultúrát egy olyan világban, ahol az élet minden területén lopakodik a liberalizmus?

Kövér erre válaszul előbb felcsattant, majd úgy fogalmazott, "ha még csak lopakodna!", majd egy vicc mesélésébe kezdett:

Egy liberális apuka tologatja a gyerekét a babakocsiban. Odamennek hozzá:

- De aranyos, kisfiú vagy kislány?

- Ha nagy lesz, eldönti!

Kövér szerint tíz évvel ezelőtt még a térdüket csapkodva nevettek ezen, ma viszont ez a "véres valóság". Elmondta azt is, valahol törvényt is kiadtak erre, és "három WC-t írnak elő a közintézményekben: a nőknek, a férfiaknak, meg a... harmadiknak". Ugyanakkor ez szerinte diszkrimináció, mert a szexuális kisebbségek ennél többen vannak. "LMBTQ, ez öt. Vannak a férfiak, nők, meg az LMBTQ. Hol van a másik négynek? Miért nem kérik ki maguknak?"

©

A házelnök ezután szóba hozta, hogy Lengyelországban a liberálisok "kampánytémává" tették a pedofil papok eseteit, a papi pedofíliát pedig a "legundorítóbb bűnök egyikének" mondta. A tudósításból kiderült, hogy volt egy újabb fordulat Kövér - ezen a ponton már inkább beszédnek tűnő - válaszában. A pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe. Kövér kijelentette, erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkét esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.

Az ombudsman egészen mást mond

Egy nappal a Kormányinfó után, 17-én ünnepelték szerte a világon a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot. Azért ezen a napon, mert 1990-ben ekkor törölte az Egészségügyi Világszervezete (WHO) a homoszexualitást a Betegségek nemzetközi osztályozásából. 2005 óta a világnapot Magyarországon is ünneplik. Ez alkalomból az alapvető jogok biztosa és két helyettese közleményt adott ki, melyben hangsúlyozták, hogy "a szexuális irányultság nem jelent stigmát, az csak egy, de lényeges vonása az érintettek sokszínű személyiségének".

Szőnyegbombázás

Akkorát durrant a Házelnök véleménye, hogy egy nappal később a Kormányinfón landolt. Az RTL Klub kérdezett rá Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternél Kövér László lakossági fórumon elhangzott mondataira. Nem tudni, számított-e bárki is arra, hogy Gulyás elmarasztalja Kövér mondatait, ez nem is történt meg.

Gulyás általánosságban annyit mondott, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartani az emberi méltóságot, majd arról kezdett beszélni, hogy az alkotmányos szabályozás egyértelmű, egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyereket és nem házasodhatnak: Nem tartjuk helyesnek, ha egy gyereknek két apával kell felnőnie, ezt önzésnek tartjuk, és hátrányos helyzetbe hozza azokat a heteroszexuális párokat, amelyeknek nem lehet gyereke.

Az Országgyűlés elnöke pénteken Drezdában, Szászország tartományi parlamentjének Merre tartasz Közép-Európa? című konferenciáján is beszélt. Homofób kijelentések ezúttal nem hagyták el a száját, de a fideszesek és elvtársaik unos-untalan ismételt tételeit mondta fel, a tőle megszokott szónoki fordulatokkal.  A küzdelemről beszélt, amely nem újkeletű, de új benne „az Európa keresztény és nemzeti korszakán túllépni akarók által kifejtett ideológiai agresszió hevessége” és a korábban nem használt „meghökkentő fegyverek, mint például az Európára irányított tömeges illegális migráció bevetése”.

Aztán tovább sulykolta - saját értelmezésében -, miféle szörnyűségek várnak ránk, ha ők nem állítják meg ellenfeleiket, akik „ideológiai szőnyegbombázással tennék tönkre a kontinenst... az értéksemlegesség jegyében keresztényellenességet, a multikulturalizmus nevében nemzetellenességet, a globalizmusra hivatkozva pedig államellenességet gerjesztenek és hirdetnek, akik saját uralmi céljaik érdekében véget akarnak vetni a kereszténység, a nemzetek és a szuverén nemzeti államok korszakának Európában”.

És az EP-választási kampány hajrája csak holnap indul...

Hozzászólások