Hadházy kiderítette, mire adtak építési engedélyt az Orbán-birtokon

Hadházy kiderítette, mire adtak építési engedélyt az Orbán-birtokon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elméletileg gazdasági portaépület építését engedélyezték, gyakorlatilag bármit felhúzhatnak a majorságban.

Az Orbán család tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságban papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, kb. 1000 négyzetméter területen – írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. A független képviselő szerint a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt.

„Hónapok óta próbálom kideríteni, hogy mi az a pazar föld alatti építkezés, amely a miniszterelnök által is használt épületeket körülvevő parkban folyik (bunker? pince? wellness központ? mélygarázs?) Már több helyen kérdeztem az építési engedélyre, a felcsúti körjegyző elutasítása után a fehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztályához is fordultam. Ők négy hónapig semmit nem válaszoltak, csak telefonon hitegettek, hogy a válasz készül.

Miután csütörtökön leutaztam a főosztályvezetőhöz és közzétettem, ahogyan még az illetékessége ügyében sem hajlandó válaszolni, másnap végre megkaptam a mellékelt levelet.

Hadházy emlékeztetett, hogy külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége, ezért számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt.

„A tisztánlátáshoz várok még információkat a műemlékvédelmi és építésügyi hatóságtól is, de legalább már megnyugodhatunk: Orbánék nem bunkert építenek. Hanem csak egy portát :)”

– írta bejegyzésében a képviselő.

A hvg.hu a legutóbbi Kormányinfón megkérdezte Orbán Viktortól, hogy mi épül Hatvanpusztán. A miniszterelnök akkor azt válaszolta, hogy ott egy majorság épül, de ez nem tartozik rá, mert a terület az apjáé.

Hozzászólások