szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amikor februárban kipróbáltuk a nemrég megnyílt Aquaworldöt, csak...

Ahol a celebek is jól érzik magukat...
©

Amikor februárban kipróbáltuk a nemrég megnyílt Aquaworldöt, csak ajánlani tudtuk, úgy tűnt, túl vannak a megnyitás utáni szokásos problémákon. Aztán a Homáron egy vendég igen-igen negatív tapasztalatokról számolt be és mi elbizonytalanodtunk. Lehet, hogy csak velünk voltak kedvesek és szerencsénk volt?

Mivel amúgy is terveztük, hogy valamikor a nyáron visszatérünk, szívesen néztünk ismét körül a káposztásmegyeri vízi vidámparkban az új fejlesztéseket beharangozó sportnapokon. Őszintén szólva a celebek jelenléte inkább taszító, mint vonzerőt jelentett számunkra, de Bárdosi Sándor birkózó, Serdült Orsi szépségkirálynő, Katus Attila aerobik világbajnok és Kembe Sorel-Arthur műsorvezető-színész-vívó kifejezetten helyesek voltak testközelből, láthatóan jól mulattak a gimnáziumi csapatok részvételével megrendezett sportversenyeken.

Az idő ugyan nem volt túl meleg, pedig szörnyű kánikulát jósoltak aznapra, ezért éppen csak hogy körülnéztünk a fedetlen területeken, de amit láttunk, az több mint bíztató volt. A télen még kopár pusztából kellemes füves rét lett, néhány külső medencével, kis tóval és méretes játszótérrel. 


Azért a víz az úr
©

Külön öröm, hogy a játszótér valóban a legkisebbektől egész a kiskamaszokig minden korosztályt képes lekötni, a nagyobbaknak pedig ott van a vadonatúj kalandpark – bár ez persze fizetős, de nem vészesen drága. 

Nem próbáltuk ki és nem is mondanánk magunkat túlságosan tapasztaltnak az ilyen indiana jones-os cölöpizéken, de ránézésre profinak tűnt, talán egy kicsit túl profinak is, tériszonyosok kerüljék. 

A kalandpark melletti strandröplabda pálya viszont nem kerül pénzbe szerencsére, hétvégéken biztos remek meccsek helyszíne lesz majd.

A fedett részen a kedvenceink még mindig a régiek voltak, a vadvízi csúszda, a gyerekmedence és hullámmedence továbbra is remek szórakozás, ráadásul, mint megtudtuk, a kupola borítását  UV szűrővel látták el, úgyhogy még a káros sugaraktól sem kell tartani. 

Az éttermet a korábbi tapasztalatokból okulva ezúttal kihagytuk, a saját kezűleg készített szendvicsekben nem kellett csalódnunk, a helyben vásárolt kávé és a fagyi viszont most is jó volt.

Sajnos, néhány probléma továbbra is fennáll, tisztálkodni még mindig nem lehet meztelenül, 2 perc alatt két férfi téblábolt be a női zuhanyzóba, a legkevésbé sem szándékosan. 

Vajon a nők sem képesek a valóban apró táblákat értelmezni vagy ez egyfajta tesztoszteron által befolyásolt fogyatékosság? 

Megújult szabadtér
©

Pedig tusolni érdemes, hiszen ha nem tesszük, hazavisszük és a bőrünkön, illetve testnyílásainkban tároljuk nem csak a medencék vízéhez használt fertőtlenítőszereket, de a többi vendég bőr- és hajdarabkáit, illetve baktériumait is.

A gyerekmedence mellett továbbra sincs a lépcsőkön csúszásgátló, pedig nem lenne nagy kiadás és komoly sérüléseket lehetne megelőzni vele. Ahogy az Aquaworld weboldala sem változott igazán jó pár hónapja, linux alatt például nem működik a menü és a friss hírek területén is elég gyengén állnak. 

Van viszont szörfoktatás az erre szolgáló speciális medencében, búvároktatás a műugró medencében, mindkettő fizetős, és ingyenes buszjárat a Hősök teréről. Illetve napközis tábor gyerekeknek, bár hogy a 38 ezer forint/hét árat ki fogja tudni kifizetni, azt nehezen tudjuk elképzelni. De akinek telik rá, az valószínűleg igen pompás hetet vásárol ezért az összegért utódjának.

-KM-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye