Varázslatos karácsonyi vásárok repülővel

Varázslatos karácsonyi vásárok repülővel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részesévé  válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat...

A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részesévé  válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat közlekedtet Budapest és Köln, Bonn, ill. Stuttgart között. 

Köln
Köln városában minden évben 7 karácsonyi vásár nyitja meg kapuit, melyek elbűvölő forgatagára és hangulatára közel 2 millióan kíváncsiak. Egyik különleges helyszín a Dóm, amely impozáns látványt nyújt a 160 árus feldíszített standja mögött. A város legmagasabb karácsonyfája is itt magasodik. Nyitvatartás: 2009. november 23-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig. 

A Csokoládé  Múzeum szomszédságában található karácsonyi vásár igazán eredeti a középkor izgalmas világába kalauzolja az ide látogatókat. Zenészek és bohócok a régmúlt idők látványosságát idézik, a mesteremberek pedig festői környezetben kínálják portékáikat. Nyitvatartás: 2009. november 27-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.  

Bonn
Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz és a Vivatsgasse lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas  adventi naptárrá alakul át, mely minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. Nyitvatartás: 2009. november 20-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

Stuttgart
A stuttgarti karácsonyi vásárt - több mint 200 fényűzően feldíszített standjával - Európa egyik legrégebbi és legnagyobb karácsonyi vásáraként tartják számon. A karácsonyi fények, a vanília és fahéj mindent betöltő illata, az adventi koncertek és a mesevilágba repítő Schlossplatz minden évben több millió látogatót vonz. Az egyik fő látványosság a város szívében található hatalmas korcsolyapálya, melyet kipróbálva egy igazi, romantikus, karácsonyi mesébe illő élményben lehet részünk. Nyitvatartás: 2009. november 25-től december 23-ig, hétfőtől szombatig: 10 órától 21 óráig, vasárnap: 11 órától 20 óráig.