Az 5 legszebb tengerpart Görögországban (videók)

Az 5 legszebb tengerpart Görögországban (videók)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A profi és amatőr toplisták gyártói mind megegyeznek benne, hogy a hellén tengerpartok világszinten is megállják a...

A profi és amatőr toplisták gyártói mind megegyeznek benne, hogy a hellén tengerpartok világszinten is megállják a helyüket, pedig a mezőnyt olyan országok alkotják, mint Ausztrália vagy Thaiföld. Európában pedig kétségkívül vezet Görögország, különösen, ha szempont a változatosság is. Az 5 legszebb partot mutatjuk most be.

Balos (Chania, Kréta)
Kréta nem véletlenül oly népszerű úti cél, a sziklák, az ég és a türkizkék, kristálytiszta tenger utolérhetetlen tájképet alkotnak. A sziget felfedezése bérelt motorral vagy autóval a legkönnyebb, így találhatjuk meg a legszebb öblöket, úgyhogy semmiképpen ne felejtsük otthon a bankkártyánkat, mert szükségünk lesz rá. Balos fehér homokos strandja is egy köves úton érhető el, amely után aránylag hosszú séta vár ránk, de megéri. Akinek nincs kedve gyalogolni, az választhatja a hajót is, mi az egyéni utazásra szavazunk. Hajóval egy kastélyt, a Gramvousat is felfedezhetjük egy közeli szigeten.

Sarakiniko (Elafonisos sziget)
Elafonisos a Tirrén tenger déli részén található aprócska sziget, amely méretéhez képest különösen jelentős, hiszen három csodálatos tengerparttal is rendelkezik, amelyeket érdemes végiglátogatni. Simos egészen közel van Sarakinikohoz, Panagia kicsit távolabb, de érdemes megnézni magunknak, mivel a víz tisztasága valami elképesztő.

Navagio (Zakynthos)
Navagio az eldugott tengerpartok közé tartozik, amelyeket csak hajóval lehet megközelíteni. Ha nagyobb társasággal utazunk, érdemes elgondolkodni a hajóbérlésen (ismét csak hasznos lehet egy bankkártya, mert így sokkal egyszerűbb a folyamat), hiszen a vízen olyan helyekre is eljuthatunk, amelyek egyébként rejtve maradnak előttünk. Mély, kék víz, fehér homok, hatalmas sziklák és óriási barlangok várják a fürdőzőket és a búvárokat, a látványossághoz még egy elsüllyedt hajó is hozzátartozik.

Elafoinissos (Chania, Kréta)
Igen, már megint Kréta. Elnézést kérünk, de nincs mit tenni, a Minotaurusz szigete tényleg ennyire szép. Ahhoz képest, hogy mennyire kiesik, Elafoinissos tengerpartja meglehetősen zsúfolt, egész sokan idetalálnak a nehézségek ellenére.  Ha hajlandóak vagyunk kicsit sétálni a parton, hamarosan elmarad mögöttünk a többi fürdőző, így magunkban élvezhetjük a környezetvédelmi szempontok alapján fejlesztett strandot.

Egremni (Lefkada)
Sajnos Egremni sem a tartozik a könnyen megközelíthető partok közé, a hosszas autózást ezer kőlépcső követi, majd egy ingatagnak tűnő faépítményen jutunk a tengerhez. A nehézségek garantálják, hogy ne legyen tömeg, a legjobb, ha egész napra készülünk. Mivel csak két aprócska és meglehetősen drága büfé alkotja a vendéglátó ipari kínálatot, jól tesszük, ha indulás előtt alaposan feltöltjük az autót minden földi jóval valamelyik szupermarketben, ahol még kártyát is elfogadnak, hogy ne kelljen készpénzzel bajlódnunk egy ilyen extrém túrán. Fürdőruhát sem muszáj pakolnunk, a topless és meztelen fürdés is elfogadott.

-KM-

Hozzászólások