Halott a wifi, mondja az Ericsson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olyan gyorsan fejlődik a mobil szélessáv, hogy a WiFi hotspotok rövid idő alatt feleslegessé válhatnak, nyilatkozta egy stockholmi konferencián az Ericsson marketingigazgatója.


"A Starbucks-kávézókhoz hasonló hotspotok a mai szélessáv-kor telefonfülkéinek számítanak", nyilatkozta John Bergendahl a stockholmi European Computer Audit, Control and Security konferencián.

"Ausztriában azt állítják, hogy a mobil szélessáv sokkal gyorsabban fejlődik az otthonokba kitelepített változatoknál és idén le is hagyja azt", nyilatkozta Bergendahl a Computerworld magazinnak. Az Ericsson képviselője rámutatott a jelentősnek ígérkező fejlődés pár jelentős tényezőjére: az ár egyre kedvezőbb, az osztrák, dán és svéd területeken már havi 20 euroért lehet szolgáltatást kapni, emellett pedig a gyártók is a mobil szélessávot támogató HSPA (High Speed Packet Access) technológiát építenek laptopjaikba.

A technológia előtt azonban elég nagy kihívások vannak még - akadályként jelentkezik a lefedettség hiánya, valamint a nemzetközi roaming és annak árazása is.