Konvertáljon DVD-t, videót, zenét, képet kényelmesen és ingyen!

Konvertáljon DVD-t, videót, zenét, képet kényelmesen és ingyen!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A FormatFacrory a profiknak talán nem lesz olyan megkapó, mint a korábbi cikkünkben...

A FormatFacrory a profiknak talán nem lesz olyan megkapó, mint a korábbi cikkünkben ismertetett MediaCoder, de a kezdőknek szívet melengetően egyszerű lesz a használata.
DVD rippeléshez persze továbbra is ajánlható a Handbrake, amely ebben a témakörben szinte lekörözhetetlen, ráadásul keresztplatformos, viszont konvertálni nem tud a különböző formátumok között. A FormatFactory viszont erre is képes, igaz, csak Windowson.

Egyszerre konvertálhatunk különféle fájltípusokat

A program a telepítéstől kezdve magyarul kommunikál (persze ez a Windows beállításaitól függ, de a Language menüben később is válthatunk magyarra), így a használata még csak nyelvtudást sem igényel.
A felépítése praktikus, s bár szépnek nem mondanánk, azért igazán barátságos felülete van (és van néhány skin is hozzá).
Külön kategóriákra osztották a videókkal, hangokkal, képekkel, mobil eszközökkel, lemezekkel kapcsolatos lehetőségeket. Az első négy kategória esetében csak kiválasztjuk, mi legyen a célformátum, majd a megjelenő ablakban a Fájl hozzáadása gombra kattintva begyűjtjük a konvertálandó állományokat. A kimenet beállítása gombra kattintva még beállíthatjuk a minőségi jellemzőket vagy a haladóbbak kézzel is állítgathatnak ezt-azt, majd kattintás az Ok gombra, végül az Indításra, és már indul is a konvertálás. Mielőtt az Indítás gombra kattintanánk, még választhatunk további konvertálási feladatokat is, vagyis ha sokféle fájlt szeretnénk átalakítani különböző formátumokba, érdemes előbb mindent begyűjteni a listába (vegyesen felvehetünk kép-, videó- és hangkonvertálási feladatokat), s a végén kattintani az Indítás gombra. Hosszabb videók esetében így ott is hagyhatjuk a gépet, és mire visszajövünk, mindenből elkészül a kívánt változat. Sőt, azt is beállíthatjuk, hogy a gép lekapcsoljon a munka végeztével, így ha mindezt lefekvés előtt indítjuk el, és a gép pirkadat előtt végezne, nem kell aggódnunk, hogy feleslegesen fogyasztja az áramot, amíg fel nem ébredünk.

DVD másolási lehetőség

Kényelmes és egyszerű módszer. Mint említettük, van lehetőség a konvertálás jellemzőinek módosítására is, de a FormatFactory mégis inkább a kezdőknek vagy a kényelmes haladóknak készült. Ha iPodunk van, csak bejelöljük, hogy annak megfelelően konvertáljon, ha PSP-nk, akkor annak. Az FLV formátumot is támogatja, így akár a YouTube-ról letöltött videókat is átkonvertálhatjuk a lejátszónkra.
A képek konvertálása esetén azonban érdemes belenézni a beállításokba, ugyanis ott nem csak a képformátum változtatására tudjuk használni a programot, hanem méretezni, forgatni, tag-elni stb. is lehet, több képet egy menetben.

A képeknél nem csak konvertálhatunk, hanem forgathatunk, méretezhetünk is

DVD-t videofájlba vagy ISO képfájlba is másolhatunk, tetszésünk szerint.
Mindent egybevetve, a FormatFactory nagyon kényelmesen használható, így ajánlott mindenkinek, aki gyorsan és egyszerűen szeretne konvertálni zenét, videót vagy képet. Nálunk egyetlen gond volt vele, nevezetesen TIFF formátumba nem igazán konvertálta a képeket. Úgy tűnik, semmi sem tökéletes...
Végezetül: ismét hangsúlyozzuk, hogy kizárólag saját felhasználásra rippelhetjük megvásárolt filmjeinket, (mondjuk azért, hogy megnézzük hordozható lejátszónkon).


Hozzászólások