Gyilkoljon lefagyott alkalmazásokat egérkattintással

Gyilkoljon lefagyott alkalmazásokat egérkattintással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Stylet Click & Term (ClickGone) egyvalamire jó: bezárhatunk vele futó...

A Stylet Click & Term (ClickGone) egyvalamire jó: bezárhatunk vele futó alkalmazásokat, egyetlen kattintással. Ez mondjuk általában igaz a programok felső sarkában található X-es gombra is, ám ez a kis program a lefagyott alkalmazásokat is kilövi nekünk. Gyakorlatilag olyan ez, mint Linuxon a Kill vagy OS X-en Force Quit utasítások.

A kényelmes használathoz nem árt egy gyorsbillentyű

A működése egyszerű: elindítjuk, ekkor a kurzor kis céltáblává változik (eh, hát némi csavar van a dologban a készítők részéről, mert ez nem is célkereszt, de legalább jól látható), mi a lefagyott, vagy csak egyszerűen bezárni kívánt program ablaka fölé visszük a kurzort, és a bal egérgombbal „lövünk”. Jó esetben az adott program bezáródik, rossz esetben nem, ez utóbbinál hagyatkozhatunk más módszerekre, például erre, vagy erre.
A programot igazán kényelmesen akkor tudjuk használni, ha hozzárendelünk valamilyen gyorsbillentyűt. Ehhez navigáljunk el a Start menüben a programcsoportjához (Stylet Click & Gone - One Click App Killer), és ott kattintsunk a ClickGone ikonra a jobb gombbal, majd válasszuk a Tulajdonságok menüpontot a helyi menüből. A megjelenő ablakban kattintsunk a Billentyűparancs mezőbe, és nyomjuk le a hozzárendelni kívánt kombinációt (lehetőleg olyat, amit nem használunk a Windowsban. Rendeljük mondjuk hozzá a Ctrl + Shift + K kombinációhoz. Persze ha nem akarunk gyorsbillentyűt, indíthatjuk ikonról is, amikor éppen szükség van rá. A program nem fut a háttérben, egyszeri használat után azonnal leáll.
Fontos tudnivaló: ha véletlenül hívjuk elő a ClickGone-t, akkor egy jobb klikk az Asztalon és már ki is léptünk belőle. Ha ilyenkor bal gombbal kattintunk a „semmibe”, akkor adott esetben a Windowst állítjuk le (de legalábbis az Intéző biztosan újra fog indulni, ami mellesleg nem rossz módszer akkor, ha mondjuk egy telepítés után szeretnénk megúszni az újraindítást).
Szóval a ClickGone tökéletes gyilkos, de éppen ezért bánjunk vele nagyon óvatosan...

Hozzászólások