Extra kényelmi funkciók a Windows 7-hez, ingyen

Extra kényelmi funkciók a Windows 7-hez, ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Preme segítségével néhány jópofa extrához jutunk, ráadásul a meglévő Windows 7 funkciók használatát is kényelmesebbé...

A Preme segítségével néhány jópofa extrához jutunk, ráadásul a meglévő Windows 7 funkciók használatát is kényelmesebbé tehetjük.
Telepítés után a képernyő bal felső sarkába mozgatva az egérkurzort, megjeleníthetjük az eredetileg a Windows + Tab vagy Alt + Tab kombinációval előhívható ablakválasztó funkciók valamelyikét (szabadon választhatunk, melyiket rendeljük az adott sarokhoz).
A bal alsó sarokba mozgatva a kurzort, a Start menüt érhetjük el anélkül, hogy rá is kattintanánk (mondjuk ez inkább csak ujjkímélésnek fogható fel).
Ha a Tálcán lévő gombokra kattintunk a jobb egérgombbal, a megjelenő menüben – elvileg – rögtön a Bezárás menüpontra ugrik az egérkurzor (ez az egy funkció nálunk csak részben működött, mert csak kijelölte a menüpontot, de a kurzor nem ugrott oda).

Izgalmasabb azonban ezeknél, hogy az ablakok fejléce is új funkciókat kap. Ha például egy ablak fejlécére mozgatjuk az egérkurzort, majd pár másodpercig nyomva tartjuk a bal egérgombot, akkor az adott ablakot folyamatosan „lebegtethetjük” a többi program ablaka fölött. Ugyanígy tudjuk kikapcsolni is ezt a lehetőséget.
Ha a fejléc fölött tartott kurzornál lefele görgetünk az egérrel, az adott ablakot lekicsinyíthetjük a Tálcára, ha pedig görgetés helyett kattintunk egyet az egér középső gombjával, akkor bezárhatjuk az ablakot. Egyszerűbb, mint eltalálni az ablakok jobb sarkában lévő gombokat… És ha már szóba kerültek: az ablak vezérlőgombjai alá kattintva a bal egérgombbal, kicsúsztathatjuk azt a képernyő szélére, hogy ne legyen útban.
Végezetül egy apró, de hasznos lehetőség: az Esc gomb megnyomásával ezentúl bezárhatjuk az aktív ablakokat.
Azt, hogy kinek mennyire hasznosak ezek az extrák, mindenki döntse el maga. Valószínűleg akadnak olyan funkciók, amelyeket nem különösebben fog kihasználni a többség, de összességében praktikus gondolatokat valósítottak meg a fejlesztők.
A program alig több mint 2 Mbájtot foglal le a RAM memóriából, így a használata nem különösebben fogja vissza a gépet.

Hozzászólások