Lopta az Apple az iPad dizájnját?

Lopta az Apple az iPad dizájnját?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár az iPad szinte még meg sem jelent, máris a figyelem középpontjába került.

Bár az iPad szinte még meg sem jelent, máris a figyelem középpontjába került. A figyelem középpontja jelen esetben azonban nem biztos, hogy jót tesz az Apple cégnek: a legtöbb blogbejegyzés, cikk és kritika egybehangzóan állítja, hogy az iPad nem tud semmit, de legalább nagyon drága.  Mi egyelőre várakozó állásponton vagyunk, azonban tény, hogy a multitasking, az USB csatlakozás és az egyéb apróságok (OS-X… haha ) hiánya, szinte mindenkiben vegyes érzelmeket kelt Steve Jobs legújabb „csodájával” szemben. Nem is beszélve a névről, a „pad” ugyanis egyben intim betétet is jelent… Hogy az iPad végre sikeressé teszi-e a tábla PC-ket, azt majd meglátjuk – az biztos, hogy ez eddig még senkinek sem sikerült.

Most azonban egy kicsit komolyabb dologról van szó, mint a fanyalgó internetezők által készített „Hitler nem szereti az iPad-ot”  és hasonló videókról. A kínai Shenzhen ugyanis pert fontolgat az Apple ellen, P88-as típusjelű tábla PC-jük megjelenésének ellopása kapcsán. Lássuk, mennyire hasonlít a két termék!

A kínai cég tábla PC-jét tavaly októberben mutatták be, és Wu Xiaolong, a cég elnökének elmondása szerint: „… amikor megláttuk az iPad bemutatót, úgy éreztük, hogy hátba támadtak. Ez egyértelműen az általunk kialakított dizájn – volt idejük ellopni, hiszen a P88-at hat hónappal ezelőtt nyilvánosan bemutattuk Berlinben, az IFA (International Electronics Fair) kiállításon, ahol az Apple is jelen volt.” 

A P88-nak egyébként 10,2”-os érintés érzékeny kijelzője van,  Intel Atom 1,6 (GHz) processzor a motorja, és kb. másfél órát bír ki akkumulátorral. Windows fut rajta (van tehát multitask). Az iPad ellenben egy kisebb, 9,7”-os kijelzővel rendelkezik, a processzor pedig egy kifejezetten erre a célra készült 1 GHz Apple A4, az akkumulátora pedig közel tíz órás üzemidőt biztosít. A konfiguráció tehát eléggé eltérő… a kinézet pedig? Hát ez szubjektív: mivel egy tábla PC nem más, mint egy nagy kijelző, véleményünk szerint, minden tábla PC egyforma bizonyos szinten.

Hozzászólások