Változás lesz a Facebook üzenőfalán, néhány hete van megbarátkozni a gondolattal

Változás lesz a Facebook üzenőfalán, néhány hete van megbarátkozni a gondolattal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Előrébb sorolják majd az ismerősök által közzétett tartalmakat, a Facebook-oldalak bejegyzései egy kicsit ritkábban kerülnek majd a szemünk elé.

A Facebook az elmúlt években többször is változtatott már a hírfolyamot összeállító algoritmuson azért, hogy a felhasználók minél relevánsabb tartalmakat kapjanak, és több ideig maradjanak az oldalon. Amellett, hogy nemrég hadat üzentek a hatásvadász tartalmaknak, azt is lehetővé tették, hogy néhány beállítással megmondjuk, pontosan melyik ismerősök/oldalak által közzétett bejegyzéseket szeretnénk kiemelten látni. Most egy újabb változást jelentettek be, és a következő hetekben át is állnak majd az új algoritmusra.

A módosítás értelmében a Facebook szeretné személyesebbé tenni az üzenőfalunkat, ezért az eddiginél kiemeltebben kezeli majd a személyek által közzétett bejegyzéseket. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a különféle belájkolt Facebook-oldalak által posztolt tartalmak egy kicsit háttérbe szorulnak majd, kevesebbet látunk majd belőlük – kivéve persze akkor, ha az érintett oldal fizet ezért némi pénzt a Facebooknak; a változásnak alighanem ez is célja.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook változásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.