Gondjai lehetnek, ha az Avast antivírus fut a gépén

Gondjai lehetnek, ha az Avast antivírus fut a gépén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Valamiért nem tetszik az Avast Antivirusnak a Windows 10 tavaszi frissítése, legalábbis annak bizonyos változata.

Sokan kedvelik az Avast Antivirust, azonban most többen is arról panaszkodnak, hogy az ingyenes víruskergető nem fér meg a Windows 10 nemrég elérhetővé tett legújabb frissítésével. A redditen számoltak be egy fekete képernyőben kiteljesedő hibáról, amit csak a Windows teljes újratelepítésével lehet rendbe hozni.

A hibát feltáró felhasználó állítólag egy kis számítógépszervizben dolgozik, és szerinte a május 20-án, illetve május 21-én frissített gépeknél jelentkezik az említett probléma. Csak azokon a rendszereken, amelyeken a 1803-as frissítéssel próbálkoztak az említett két napon. Mindebből arra lehet következtetni, hogy az Avast frissítése került összetűzésbe a Windows-update-tel: úgy tűnik, az olvasási/írási jogosultságokkal lehet a probléma.

©

Bár egyelőre sem a Microsoft, sem az Avast nem nyilatkozott a problémáról, azoknak a felhasználóknak, akiknek felajánlották a mostani update-et, azt ajánlják, szedjék le a gépükről az antivírust a frissítés előtt. Aki már korábban frissített, és nem tapasztalt problémát, az várhatóan nem is fog.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.