Kibírná egy évig okostelefon nélkül? És ha 28 milliót kap ezért?

Kibírná egy évig okostelefon nélkül? És ha 28 milliót kap ezért?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A legtöbben valószínűleg nemmel válaszolnának a címben feltett kérdésre. Na de még akkor is ez volna a felelet, ha cserébe rengeteg pénzt kapna? Az Egyesült Államokban már erre is van példa.

A Coca-Cola leányvállalata, a Vitamin Water különös fogadást ajánl az amerikai felhasználóknak: 100 ezer dollárt (nagyjából 28 millió forintot) fizetni valakinek, aki ezért hajlandó volna egy egész évig lemondani arról, hogy okostelefont használ.

Ha valaki részt venne e nem mindennapi kihívásban, annak fel kell töltenie egy fotót a Vitamin Water Twitter- vagy Instagram-oldalára arról, hogy mit is csinálna, az így (azaz az okostelefonja nélkül) ajándékba kapott szabadidővel. A fotó mellett a #nophoneforayear és a #contest hashtageknek is szerepelniük kell.

©

A Vitamin Water egyvalakit választ majd ki a jelentkezők közül. A szerencsés leadja az okostelefonját, ám hogy azért ne legyen teljesen elszakítva a kommunikációtól, egy 1996-os mobiltelefont kap cserébe, amellyel kizárólag hívásokat tud lebonyolítani. Az említett 100 ezer dollárt akkor kapja meg, ha sikerül az egyéves „okostelefon-absztinencia”.

Január 8-ig lehet jelentkezni az elvonóra, egy felhasználó négyszer pályázhat. Hazugságvizsgáló tesztekkel ellenőrzik majd, hogy senki se jusson előnyhöz azzal, hogy többféle személyiség mögé bújva többször is jelentkezik. Feltehetően ilyen módszerrel fogják majd azt is ellenőrizni, hogy tényleg betartotta-e a kiválasztott azt, hogy nem használt okostelefont egy évig.

Hozzászólások