Ha kapott egy levelet a Spotify-tól, ki ne törölje olvasatlanul

Ha kapott egy levelet a Spotify-tól, ki ne törölje olvasatlanul

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A felhasználók zöme sem a regisztráció során, sem utána nem olvassa el egy-egy webes szolgáltatás szabályzatát. A Spotify felhasználási feltételei most igen fontos változásokon esnek át, erről küldtek ki most magyar nyelvű levelet is az érintetteknek.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy március 1-jén megváltoznak a Spotify zenehallgató szolgáltatás igénybe vételének feltételei. Néhány órája megérkezett hozzánk az üzemeltetők magyar nyelvű levele is, melyből kiderül: a hazai felhasználók március 15-étől használhatnák majd az eddigiektől eltérő feltételek mellett a szolgáltatást.

Az e-mailben található rövid összefoglaló szerint a vállalat egyrészt frissítette a harmadik fél előfizetésére, alkalmazásaira és eszközeire vonatkozó információkat. Itt elsősorban olyan számítógépes és telefonos programokról van szó, melyek készítői lehetővé teszik, hogy a felhasználók – adott esetben saját, a Spotify-énál alacsonyabb havidíjért cserébe vagy ingyen – a Spotify által sugárzott reklámok nélkül hallgathassanak zenét. (A Spotify rendszerében is elérhető ez, a havi 1490 forintos Premium előfizetéssel.)

Ha valakinél ilyen alkalmazás igénybevételét észleli a Spotify rendszere, annak a fiókját megszüntethetik, minden benne lévő tartalommal (lejátszási listával satöbbi) együtt. Az e-mail következő pontjában a vállalat megerősíti, amit korábban is írtunk, miszerint hasonló, akár örökre szóló tiltás jár a reklámok blokkolása miatt akkor is, ha a felhasználó azt csak véletlenül teszi.

A Spotify felhívja felhasználói figyelmét, hogy aki március 15-én, valamint azt követően is használja a szolgáltatását, az ezzel egyúttal el is fogadja az új felhasználási feltételeket. Aki ezt bármely ok miatt nem szeretné megtenni, annak azt javasolják, hogy még március 15- előtt szüntesse meg Spotify-fiókját.

Aki saját magát nem szeretné kitiltani a szolgáltatásból, de van olyan előadó, akit szívesen letiltana – mert még véletlenül sem szeretne tőle semmibe belefutni –, annak jó hír, hogy a Spotify új funkcióra ad erre lehetőséget.

Ha máskor is tudni szeretne a Spotify újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások